aire-acondicionado-correcto-funcionamiento

6 mesures per utilitzar l’aire condicionat correctament

aire-acondicionado-correcto-funcionamiento

En els mesos d’estiu, necessites que el teu aire condicionat funcioni correctament. Aquí et deixem alguns consells per utilitzar l’aire condicionat correctament i treure-li el màxim partit en termes de confort i estalvi d’energia.

Bloqueja la llum solar

La calor del sol pot incrementar significativament la temperatura de l’interior de la teva llar. Tancar les finestres i abaixar les persianes durant el dia poden ser mesures molt útils per mantenir la calor fora de la teva casa. També pots optar per instal·lar tendals o, si tens jardí, plantar arbres per donar ombra.

Tanca les finestres

Mentre l’aire condicionat estigui funcionant, les finestres han d’estar tancades. Això sembla una cosa molt lògica, no obstant això moltes persones opten per obrir les finestres de tots dos extrems de la casa per generar corrent d’aire i, en canvi, l’única cosa que s’aconsegueix és deixar entrar l’aire calent i humit.

L’aire condicionat funciona, en part, mitjançant l’eliminació de la humitat de l’aire. Si continuem amb les finestres obertes, solament estem afegint humitat i, d’aquesta forma, l’aire condicionat haurà d’esforçar-se més (gastant més energia) a assecar l’ambient.

Deixa l’aire condicionat encès

Algunes persones només encenen el sistema de climatització a la nit per estalviar electricitat. Aquesta mesura pot ser fantàstica si la temperatura no és molt alta. Però és una mala idea amb una calor extrema.

En apagar l’aire condicionat durant les hores de més calor, la humitat i la calor entraran a la casa i s’acumularan allí. Quan encenguem l’aire condicionat a la nit, l’aparell haurà de treballar amb major intensitat per eliminar tota aquesta calor i humitat generats durant el dia. Li costarà molt més temps i recursos.

Comprova els filtres

Si s’obstrueixen els filtres, el sistema d’aire condicionat no funcionarà correctament. Recorda canviar o netejar els filtres amb la freqüència recomanada pel fabricant, en general una o dues vegades durant els mesos de major intensitat d’ús.

No encenguis el forn

Fins i tot si el forn està tancat, un forn afegeix tanta calor a l’ambient com fred pot generar l’aire condicionat en la mateixa quantitat de temps. Si tens terrassa o jardí, utilitza les barbacoes exteriors i si no, sempre pots optar per amanides, que a més de no necessitar calor per cuinar-se, et refrescaran. Del que es tracta és de no cuinar a l’interior de la casa quan les temperatures siguin molt altes.

Redueix al màxim la humitat

No afegeixis més humitat a l’ambient. Encén els extractors quan et dutxis i utilitza els aparells d’aigua calenta com el rentavaixella o la rentadora a la nit.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *