aire-acondicionado-movil

Controlar l’aire condicionat des del mòbil és possible

aire-acondicionado-movil

Avui dia tot està connectat, la Internet de les Coses ha canviat la nostra forma de viure i de relacionar-nos. I, per descomptat, els sistemes d’aire condicionat no es queden enrere quant a tecnologia. Des de fa un temps han anat sorgint aplicacions de mòbils que ens fan més fàcil l’accés a l’aire condicionat de les nostres cases i oficines. Ara podràs controlar l’aire condicionat des del mòbil.

Les funcionalitats depenen de cada aplicació i oscil·len entre la substitució del tradicional comandament a distància a l’activació remota. Imagina’t que surts de treballar, has deixat l’aire condicionat de la teva casa apagat, fa una calor terrible i desitges encendre-ho en aquest mateix instant perquè quan arribis a casa, la casa estigui fresqueta. Això que abans semblava alguna cosa solament a l’abast de butxaques pudentes és una realitat de la qual qualsevol usuari pot gaudir.

Avantatges de controlar l’aire condicionat des del mòbil

  • Un comandament a distància ‘amigable’ facilita molt les coses als usuaris; per exemple, no haver de consultar el manual d’instruccions constantment. La app per smartphones és molt útil, ja que bandegem el comandament a distància convencional, i els controls se simplifiquen, les explicacions que apareixen en pantalla resulten de gran ajuda.
  • El smartphone es pot utilitzar en tota la casa (sempre que estiguem dins del rang de la xarxa WiFi), mentre que el comandament a distància té la limitació que només funciona si està col·locat a la mateixa habitació que la unitat interior de l’aire condicionat.
  • La app possibilita operar fins i tot des de fora de casa, establint prèviament una connexió entre el Smartphone i el sistema d’aire condicionat. Aquesta connexió depèn de cada fabricant però normalment es realitza a través del router WiFi de casa.

Per exemple, el sistema tado° Cooling és un petit dispositiu compatible amb tot tipus d’aparells d’aire condicionat (als quals es connecta a través d’infrarojos), que es controla des d’una aplicació mòbil (que envia les dades per via WiFi). Aquest sistema se serveix de la geolocalització, de manera que l’eina detecta si l’habitatge està buit i, en cas afirmatiu, apaga l’aire condicionat de forma totalment automàtica. El mateix succeeix en el cas contrari, quan encendrà els sistemes de climatització si la teva smartphone l’informa que t’estàs aproximant al teu domicili.

El dispositiu també inclou un sistema de posicionament d’interior (format per detectors de moviment, il·luminació i sorolls), que no requereix l’ús de la app mòbil. Aquesta funció (basada en tecnologia Bluetooth) apaga l’aire condicionat de les habitacions si es queden buides i ho encén quan s’accedeix a elles.

Tot això suposarà un estalvi de fins al 40% en la factura de la llum. Tota una innovació que, per descomptat, ha arribat per fer-nos la vida més fàcil i còmoda!

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *