esafadores-gas

Desarticulada una banda de falsos revisors del gas

esafadores-gas

Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 13 estafadors. La banda feia més de 2 anys que actuava arreu de Catalunya, sobretot a Barcelona però també hi ha víctimes de l’Escala, Llançà i Calonge. El grup formava part d’una empresa subcontractada dedicada al manteniment i la revisió de productes i serveis d’una de les companyies de subministrament oficial de gas que opera a Catalunya.

Els agents han identificat 50 víctimes de diferents municipis catalans, però no descarten que hi hagi més casos. El grup actuava sempre de la mateixa manera: els caps seleccionaven les víctimes i desplaçaven operaris als seus domicilis. Un cop allà, els tècnics s’identificaven amb una targeta de la seva empresa amb el logotip del departament d’Indústria i Energia de la Generalitat que era falsa i deien que calia fer reparacions de calderes o radiadors perquè estaven en mal estat. Acabada la feina, els cobraven grans quantitats de diners en efectiu i, en alguns casos, també robaven joies i diners.

Com diferenciar una estafa d’una revisió autèntica?

• Les revisions obligatòries de gas es comuniquen per correu un mes abans del dia fixat.
• El tècnic que va a casa mai cobra en efectiu, sinó que l’import s’inclou en el rebut de la companyia.

Consells per evitar possibles estafes

• No signar cap contracte nou. Posar-vos en contacte amb RoigSat si alguna persona acudeix al vostre domicili amb un nou contracte que substitueixi al que teniu signat amb RoigSat o una altra companyia.
• No fer cap pagament en metàl·lic
• No proporcionar cap domiciliació bancària.
• No permeti que ningú accedeixi al seu domicili per realitzar revisió de la seva caldera sense abans disposar d’informació fidedigna que es tracta d’un tècnic de RoigSat.
• Tingui en compte que sempre ha d’haver-hi una cita concertada per correu o telefònicament. Sense cita prèvia, no deixi entrar a cap tècnic a casa seva.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *