mitos-aire-acondicionado

5 mites de l’aire condicionat i la realitat

mitos-aire-acondicionado

L’aire condicionat és com el futbol, tothom creu tenir la raó i ser expert en el tema. Gens més lluny de la realitat. Molts d’aquests consells són només mites, desinformació, per ser clars. Hem recopilat una llista d’algunes de les nostres històries favorites amb l’esperança d’ajudar a córrer la veu sobre el que és cert i el que no ho és en quant a l’apassionant món de l’aire condicionat.

Mites de l’aire condicionat i la realitat

Mite: Usar l’aire condicionat et farà agafar un refredat.

Realitat: Completament fals. Un refredat és causat per un virus, no per la temperatura. Encara que és cert que si ja has estat contagiat pel virus, les baixes temperatures poden fer-te més vulnerable. Preocupa’t de mantenir la teva casa neta i renta’t les mans amb freqüència per mantenir els virus a ratlla. I no et preocupis per l’aire condicionat.

Mite: Les revisions de l’aire condicionat són una pèrdua de diners i de temps.

Realitat: Fals. Les unitats exteriors i interiors del teu sistema d’aire condicionat han de respirar. Netejar-les regularment farà que l’aparell funcioni sense problemes i de forma més eficient. El servei de manteniment també proporciona una oportunitat per detectar possibles problemes o avaries. No realitzar la inspecció anual rutinària pot suposar-te una fallada en el servei quan més ho necessites i, qui sap, potser un càrrec extra per trucar al tècnic un dissabte a la tarda.

Mite: Pots estalviar diners apagant l’aire condicionat quan estiguis fora de casa i encendre-ho quan arribis.

Realitat: Fals. Quan arribes a una casa on fa molta calor, l’aire condicionat haurà de treballar a màxima potència per refredar l’ambient.

Mite: És més barat deixar el termòstat a la mateixa temperatura tot el dia, fins i tot quan et vagis a treballar.

Realitat: No és cert. Usant un termòstat programable podràs deixar la teva casa a major temperatura mentre estàs fora i anar disminuint-la quan s’apropi l’hora d’arribar a casa. Això permet que el sistema descansi quan no és necessari utilitzar l’energia.

Mite: Compra’t la màquina d’aire condicionat més gran del mercat, o la de major grandària que puguis pagar.

Realitat: De cap manera. Els aires condicionats, a més de refredar, també deshumidifiquen l’ambient. En cas contrari, la teva casa seria freda i humida. La grandària importa, però no és solament una qüestió d’aconseguir l’aparell més gran, sinó que la grandària ha de ser adequada perquè s’adapti a la teva casa. Per això has de tenir en compte factors com l’aïllament, finestres, fuites d’aire, les característiques del sostre i en quina adreça està situada la casa. Si el teu aire condicionat s’ajusta a la teva casa, el consum d’electricitat serà menys i tu estaràs més còmode.

Aquí hem parlat de 5 mites de l’aire condicionat, però hi ha molts més. Coneixeu altres mites? Entre tots podem arribar a aconseguir un ús correcte d’aquest aparell tan necessari durant els mesos de calor.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *