Com entendre el comandament a distància dels aires condicionats moderns

La televisió, internet, el robot aspirador, l’altaveu bluetooth, la nevera, la càmera rèflex i l’aire condicionat. Tots i cadascun d’aquests electrodomèstics i gadgets tecnològics inclouen comandaments a distància per a facilitar encara més el seu ús. Però, de veritat el faciliten o ens compliquen una mica més la vida? Fa algun temps en aquest article vam explicar com entendre el comandament a distància de l’aire condicionat. Des de llavors els aparells han evolucionat, fem un repàs dels botons clàssics que no canvien i de les noves opcions que et pots trobar.

Passos per entendre millor el comandament a distància del teu aire condicionat

 1. És important que estiguis atent a les indicacions del tècnic acreditat una vegada que t’instal·li l’aparell. És una passa a la qual no li donem massa importància, però, qui millor que la persona que ha fet la instal·lació per explicar-te acuradament com funciona? Si tens dubtes amb els botons del comandament a distància, pregunta.
 2. No llencis el manual de les instruccions a les escombraries. L’ús dels aires condicionats ha de ser efectiu i també senzill, però va més enllà que el botó d’encendre apagar i el de pujar i baixar els graus. Guarda les instruccions i així, si no recordes ben bé per a què serveix un botó o l’aparell fa coses estranyes, amb el manual podràs sortir de dubtes.
 3. No tinguis por de fer servir el telèfon d’assistència tècnica. Normalment truquem perquè vinguin immediatament a fer reparacions o a valorar un funcionament deficient, però recorda que és un servei de la marca i no hem de tenir por a trucar perquè hem tocat un botó que no sabem per a què serveix i l’aparell no funciona com toca.

Els imprescindibles dels comandaments a distància dels aires condicionats

No totes les marques d’aparells d’aire condicionat tenen el mateix comandament però els símbols i les funcions són molt semblants. De fet, en el cas que perdessis el teu comandament o trobis que és molt complicat de fer anar sempre pots comprar un comandament universal que serveix per a qualsevol marca. Què tenen en comú?

 1. Botó encès/apagat. Normalment és el mateix i no té gaire misteri.
 2. Regulador de temperatura. Només has de pujar o baixar els graus segons les teves preferències.
 3. Heat. Només apareix en els aparells que inclouen bomba de calor i activa el mode “calefacció”.
 4. Cool. El botó contrari a l’anterior, posa en marxa l’aire condicionat quan fa calor.
 5. Dry. Aconsegueix reduir el nivell d’humitat a l’ambient activant l’aire condicionat amb el ventilador a una velocitat molt baixa.
 6. Swing o amb dibuixos que representen unes fletxes. Serveix per establir la direcció a la que vols que surti l’aire (cap al sostre, cap a terra, de front…).
 7. Sleep o el símbol d’una Z o d’unes estrelles i lluna. L’aparell suavitza la temperatura i la intensitat de la sortida de l’aire. Una opció pensada per a la nit, quan dormim, per poder agafar el son sense calor però tampoc sense fred S’apaga automàticament quan s’apropa a una temperatura que considera raonable i es torna a encendre si detecta que s’incrementen els graus.
 8. Eco. Permet estalviar energia pujant la temperatura a l’estiu i baixant-la a l’hivern.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER