Tornar més cansats de les vacances. 4 trucs per superar-ho

A la gran majoria de nosaltres o ja se’ns han acabat o queda poc perquè se’ns acabin les vacances. Després d’aquest període de desconnexió on hem canviat els nostres hàbits, molt sovint per aprofitar i fer moltes activitats diferents, costa tornar a matinar, estar hores asseguts davant de l’ordinador…. Moltes vegades tornem més cansats de les vacances del que hem marxat. Però, com gairebé tot a la vida, si apliquem una sèrie de consells, la tornada a la feina se’ns farà molt més fàcil.

Consells per a aquells qui tornen més cansats de les vacances

Descansa

Sembla una obvietat, però el millor que pots fer quan estàs cansat és descansar. Tornar a agafar a unes pautes de descans i sons adaptades a la nostra quotidianitat és un primer pas molt important. És bàsic intentar dormir 8 hores cada dia. Això comporta que, tot i que no tinguem son, anem a dormir a l’hora que ens toca tenint en compte l’hora que ens hem de llevar.

Controlar la dieta

Durant els mesos d’estiu els nostres hàbits alimentaris acostumen a trontollar. Les terrasses, els dinars amb amics, etc. no ens posen fàcil seguir les nostres pautes habituals. És per això que a la tornada una de les prioritats que hem de tenir per sentir-nos menys cansats i adaptar-nos a la rutina és tornar a la nostra dieta habitual.

Tenint en compte que normalment durant l’estiu no mengem bé. És aconsellable introduir a la nostra dieta molta verdura, fruita i aliments saludables. I evitar l’alcohol per compensar els excessos que sovint es fan durant l’estiu.

Fer esport

Anar a caminar, córrer, anar al gimnàs, fer un volt en bicicleta, ioga… el que més t’agradi. Però l’esport és una molt bona eina per vèncer el cansament de les vacances. Ens ajuda, també, a agafar bons hàbits i, tot i practicar esport, sentir-nos cada dia menys cansats.

Tornar als horaris habituals i costums

Tal com apuntàvem al primer apartat, tornar a hàbits com l’hora d’anar a dormir és també una molt bona manera d’anar traient-nos de sobre el cansament de les vacances. Has d’intentar ser molt
estructurat i fer els àpats a les hores que els acostumaves a fer abans de les vacances, llevar-te a la mateixa hora entre setmana, etc.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER