Manteniment-llar-estiu

La posada a punt de la teva llar abans de marxar de vacances

Manteniment-llar-estiu

La gran majoria dels treballadors i les treballadores comencen les vacances d’estiu a l’agost. Poc més d’una setmana per al període de descans anual que servirà per a carregar piles i per a gaudir amb amics, família o, perquè no, també en solitari. En qualsevol cas, lluny de les obligacions diàries de la rutina que seguim la resta de l’any. Des de RoigSat hem elaborat una guia perquè marxis de vacances deixant tot en ordre, en concret, posant a punt la teva llar abans d’agafar avió, tren, cotxe o el mitjà que utilitzis per a «fugir» del dia a dia. Recorda fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Posada a punt de la teva llar abans de les vacances d’estiu

A la llar, sempre s’ha de tenir un cert manteniment: D’electrodomèstics, serveis, mobiliari, parament de la llar… Això permet gaudir d’un ambient agradable on tot funciona correctament, no hi ha bombetes foses, ni endolls que no funcionen. Ara bé, abans de marxar de vacances i deixar la casa “sola” durant 10 dies, o 15, 20 o fins i tot 30 (els més afortunats) s’han de seguir unes pautes per a evitar sorpreses desagradables a la tornada:

  1. Desconnectar els dispositius electrònics. D’aquesta manera evitaràs que es quedin en stand bye, cosa que afectaria no només a la teva factura de la llum (seguiran consumint en un segon pla); sinó també a la seguretat: Pot provocar un curtcircuit o sobreescalfament dels aparells.
  2. Descongelar la nevera i desconnectar- D’aquesta manera evitaràs que alguns aliments es puguin fer malbé durant la teva absència.
  3. Tallar el gas. Per a evitar accidents no desitjats per alguna fuita fortuïta.
  4. Tallar l’aigua. Per a evitar fuites.
  5. Tancar finestres i persianes. Per a evitar que la llum del sol pugui fer malbé mobles o que unes inoportunes pluges puguin fer entrar aigua i que s’espatlli el parquet, mobles…
  6. Entrar a dins de casa l’estora del replà. Durant la teva absència els serveis de neteja encara tindran cura de les parts comunes de l’edifici i és molt habitual que retirin a un costat i enrotllin les catifes de benvinguda per a escombrar o fregar. Però després no les tornen a col·locar i això pot ser un senyal per als possibles lladres, que no hi ha ningú a casa.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER