Ordenar llar

Com organitzar la neteja de la llar  

Ordenar llar

Deixar de fumar, aprimar-se, anar al gimnàs o llegir més són alguns dels propòsits d’any nou més populars. Ara que ja han passat gairebé 2 mesos des de l’arribada de la nova dècada és un bon moment per fer balanç i comprovar quins esteu complint i quins no. Així i tot, aprofitar els moments d’inici (any, setmana, mes…) no és del tot necessari, t’animem a començar propòsits en qualsevol moment, per exemple, ara. T’ensenyem a organitzar la neteja de la llar, una de les pràctiques que ajuden a fer un manteniment constant de casa teva, a millorar els espais i a mantenir un ordre que et permetrà centrar-te en la resta de propòsits.

Ordre a la llar: Per on començo?

 

El més important a l’hora de plantejar-se iniciar un nou propòsit és l’organització, aquí pots escollir el mètode que et sigui més fàcil: Llistats, taules d’excel, organigrames… Si no et vols complicar la vida i tardar més en organitzar que el temps que dediquis al manteniment, el més recomanable és apostar per les llistes.

Escull el format més efectiu en el teu cas. Hi ha persones que funcionen millor si escriuen i veuen sobre el paper els diferents llistats. D’altres prefereixen apuntar les coses a un document de text a l’ordinador o directament a organitzadors com Google Drive o Google Tasks.

També és important que revisis a diari els llistats i no ho deixis a mans de la teva memòria, ja que pot fallar-te en algun moment. Pots posar-te una alarma o acostumar-te a consultar els llistats quan comprovis el teu correu elerctrònic personal, per exemple.

La organització de les tasques de neteja i ordre a la teva llar

 

Abans de començar distribueix les parts de la teva llar en diferents llistats: Un pels dormitoris, la cuina, el lavabo, el menjador… Una vegada fet només hauràs d’apuntar les rutines diàries obligatòries per a cada habitació. Quant al manteniment més exhaustiu que s’hagi de fer una vegada a la setmana, com per exemple el canvi de llençols, o cada mes, com el canvi de les fundes dels matalassos o la neteja de la tapiceria, s’hauria d’establir en llistats separats. Ara, però, ens centrem en la neteja diària per a mantenir l’ordre a casa teva:

 

 1. Fer el llit cada dia.
 2. Recull la roba: La neta s’ordena als armaris i a la bruta al cistell per a rentar.
 3. Tauleta de nit en ordre: Col·loca els llibres, joies o carregadors al seu lloc.
 4. Fes un escombrat ràpid del terra i frega el sòl de la cuina i el lavabo si fos necessari.
 5. Neteja les taques d’aigua del mirall i l’aixeta del lavabo.
 6. Neteja el seient de l’inodor amb un drap humit.
 7. Passa un drap per la dutxa, mampares o cortines.
 8. Buida el rentavaixelles si està ple i col·loca els plats bruts a dins per a mantenir l’aigüera neta i buida.
 9. Introdueix l’esponja de cuina humida 2 minuts al microones.
 10. Neteja la taula de treball o marbre de la cuina i fogons.
 11. Canvia cada 2-3 dies els draps de la cuina i les tovalloles del lavabo.
 12. Ordena les mantes i coixins del sofà.
 13. Neteja les engrunes i emprentes de les taules.
 14. Recull els estris que puguin estar desordenats (revistes, llibres, jocs…).

Amb aquestes instruccions, que amb el costum no implicaran més de 40 minuts del teu temps, aconseguiràs mantenir en ordre la teva llar. Accedeix a més trucs des del blog Higiaeco.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *