Mal de cap calefacció

La relació entre la calefacció i el mal de cap  

Mal de cap calefacció

Amb l’arribada de l’hivern són molt poques les llars que es mantenen sense fer servir cap aparell climatitzador que escalfi l’ambient fred propi d’aquesta estació. Així i tot, els experts indiquen que cal no abusar de la calefacció, ja que un ús inadequat o un excés pot comportar alguns problemes de salut. El més comú és el mal de cap provocat per la calefacció, t’expliquem quina és la seva relació i el que has de fer per evitar-lo.

 

Calefacció i mal de cap: Per què ens fa mal quan l’encenem?

No passa en totes les circumstàncies ni amb tots els tipus d’aparells climatitzadors. Però és un fenomen cada vegada més comú, sobretot per la proliferació d’aires condicionats que tenen bomba de calor. Moltes famílies aposten per aquest mètode per escalfar la casa, que és bastant eficient i econòmic en comparació amb la calefacció central o les petites estufes. La primera acostuma a ser cara i la segona no arriba a tots els racons de la llar. Però les bombes de calor ressequen l’ambient i això genera, entre altres problemàtiques problemes en mucoses, pell i ulls. Quan l’exposició és perllongada pot generar marejos i mal de cap.

Si acostumes a patir mal de caps, intenta que el termòstat estigui a un màxim de 21 graus i que no superi mai els 23. La calor en un ambient de poca humitat provoca mal de caps i sensació d’atordiment. Cosa que també passa amb les estufes tradicionals, ja que la mala combustió dels materials que es fan servir poden causar mal de cap.

 

Consells per evitar el mal de cap provocat per les calefaccions

 

  1. Mantenir el termòstat entre els 18 i els 20 graus.
  2. Fer servir un humidificador quan estigui encesa la calefacció.
  3. En cas de no tenir un humidificador elèctric es pot optar per un remei casolà: Omplir un recipient amb aigua i deixar-lo a prop de la font de sortida de l’aire calent perquè es condensi i humidifiqui l’ambient.
  4. Ventilar les habitacions diàriament i quan la calefacció porti molta estona encesa.
  5. Evitar tenir la bomba de calor o les estufes de combustió enceses més de 4 o 5 hores.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *