Manteniment radiadors

La importància d’un bon manteniment en els radiadors  

Manteniment radiadors

Un bon manteniment de la teva llar és important per evitar accidents desagradables i estalviar diners. Les revisions periòdiques aconsegueixen 2 objectius:

  1. Avançar-se a les possibles avaries i posar-li remei abans que sigui massa tard.
  2. Reduir el pressupost dedicat a les despeses extraordinàries (si es detecta amb temps, evita la reparació completa de l’avaria i només es canvia la peça necessària).

El manteniment s’ocupa dels aspectes relacionats amb les instal·lacions de gas, electricitat, canonades de l’aigua, bon estat de parets, sostres… En aquest article et vam explicar la importància de tenir a punt tots aquests aspectes abans de l’arribada de l’hivern. Ara, però, parlem exclusivament dels radiadors, la part més important dels sistemes de calefacció, si tenen una avaria o el seu funcionament és deficient repercutirà directament en el nostre benestar.

Com dur a terme un bon manteniment dels radiadors

Els radiadors representen un aparell per si sols. Tot i que tenen una evident connexió amb la caldera i les canonades, sense les quals no podrien funcionar, el radiador funciona com un electrodomèstic independent.

El més important per dur a terme un bon manteniment és purgar-los per eliminar l’aire que s’acumula a dins d’aquests aparells que desprenen calor. Amb aquesta pràctica s’aconsegueixen altres beneficis:

  1. L’escalfor s’aconsegueix distribuir de forma més homogènia.
  2. El rendiment de la calefacció i la caldera s’incrementa.
  3. Reducció del consum d’energia (entre un 10 i un 20% depenent del model dels radiadors).
  4. S’allarga la vida útil d’aquests aparells (un bon manteniment pot fer que els nostres radiadors durin més temps).

Un manteniment deficient dels radiadors pot provocar pèrdues d’aigua al circuit de calefacció, increment de la corrosió, baixades de pressió… Es recomana que s’encarregui de purgar els radiadors personal expert com els nostres tècnics de RoigSat, ja que no és un procés fàcil i pot comportar complicacions si no s’ha fet abans.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *