Producció d'aliments

El canvi climàtic posa en perill el 12% de la producció mundial d’aliments  

Producció d'aliments

El canvi climàtic ha deixat de ser una advertència per convertir-se en una emergència. La lluita contra l’escalfament global està present a les agendes polítiques dels principals països del primer món i a més de les dades reals dels científics han començat a emergir moviments socials per canviar l’escenari actual. Una lluita contrarellotge, ja que ara hem sabut que el canvi climàtic també posa en perill una part important de la producció d’aliments segons un informe presentat  fa uns mesos per la UICN (Unió Internacional  per a la Conservació de la Natura.

 

La degradació actual del sòl del planeta Terra reduirà la producció d’aliments

Els sols àrids representen el 41% de la superfície terrestre total del planeta. Una terra àrida és aquella que per les seves característiques no és apta per al desenvolupament de plantes, cultius o vegetals. Normalment es tracta de sòls rocosos o de sorra, majoritàriament desèrtics situats en zones amb poques precipitacions.

El canvi climàtic ha provocat que el percentatge de zones àrides creixin sense mida, per això des de l’UICN demanen una inversió urgent per protegir i restaurar aquests sòls, ja que sense ells perilla la seguretat alimentària mundial.

Segons l’informe de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura en els pròxims 25 anys es podria registrar una disminució de la producció mundial d’aliments del 12%. Cosa que indirectament contribuiria a les emissions mundials de diòxid de carboni amb un 60% de carboni als sòls degradats. A més, entre el 25 i el 35% de les terres seques ja s’estan degradant, cosa que atura la seva productivitat.

L’UICN reclama una inversió de recursos que permeti una gestió sostenible dels sòls àrids amb la qual seria possible un increment de la producció d’aliments fins a un 58%.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *