Les conseqüències del desglaç dels pols  

Desglaç pols

 

Canvi climàtic, emissions de CO₂ contaminants, desglaç dels pols, contaminació, pujada del nivell del mar… Ens hem acostumat  a escoltar com ens parlen de conceptes, fets i conseqüències que pateixen els nostres ecosistemes i el medi ambient en general com a resultat de l’acció humana, però moltes vegades els hem interioritzat tant que ens semblen buits i som incapaços d’imaginar-nos què signifiquen realment. Ens centrem en el desglaç dels pols i en les conseqüències directes que ja estan afectant el planeta.

 

Què és el desglaç dels pols?

 

L’escalfament global és el principal motiu que està provocant el desglaç dels pols. La temperatura dels oceans s’ha incrementat i aquest és el detonant perquè els casquets de l’Antàrtida i l’Àrtic s’estiguin desglaçant, això suposa que perdin superfície i el nivell del mar pugi. Aquest darrer fet és un problema molt greu per als territoris illencs i amb superfícies més planeres.

 

Aquest escalfament global que està provocant aquestes conseqüències negatives per al planeta ve provocat per les emissions de CO₂ a l’atmosfera i ha fet que l’any 2014 es registrés com el més càlid des de 1880.

 

Què està suposant el desglaç dels pols?

 

Ja existeixen evidències directes de les conseqüències del desglaç dels pols, a una petita aldea russa els óssos polars han arribat. La formació tardana de gel va fer que els animals anessin buscant menjar a prop dels humans, quan sempre ho havien fet allunyats. El canvi climàtic ha fet que aquesta espècie canviï els seus hàbits de caça.

 

La presència d’óssos polars va obligar a les autoritats a prendre mides i a partir del 9 de febrer d’enguany es va declarar una situació d’emergència: Fins a 52 óssos polars estaven al districte i van arribar a entrar dins dels patis de les cases.

 

Els experts adverteixen que a partir d’ara i si no es  canvien les nostres formes de vida actuals és probable que tinguin lloc més casos com aquest.

 

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *