Consells per mantenir la calor del cos quan es practica esport a l’aire lliure  

esport aire lliure

La primavera és una de les estacions preferides pels amants dels esports a l’aire lliure: No fa tant de fred com per no poder entrenar a l’exterior i tampoc tanta calor com perquè la pràctica suposi un risc per a la salut. Et donem tot un seguit de consells per mantenir la calor amb els canvis de temperatura constants que patim en aquesta estació.

 

Per què és important mantenir la calor quan entrenem

 

A tots els esports o pràctiques esportives és imprescindible realitzar un escalfament previ perquè el cos s’aclimati i es prepari per a l’esforç físic que experimentarà. Això ajuda a despertar els músculs i evita lesions posteriors. Per això, un dia molt fred s’ha de portar a terme un escalfament més llarg o més intens per aconseguir aquesta aclimatació.

 

Tots els exercicis d’escalfament inclouen:

 

  1. Mobilitat articular per a preparar les articulacions.
  2. Elevació del pols, indicat per a preparar-nos en l’àmbit cardiovascular.
  3. Estiraments suaus pensats per als lligaments.

 

Consells per a mantenir la calor del cos quan es practica esport a l’aire lliure

 

Et donem tota una sèrie de consells perquè puguis mantenir la calor quan estiguis practicant esport a l’aire lliure aquesta primavera:

 

  1. Fer servir roba transpirable. Volem mantenir la calor però no la suor, és important fer servir roba d’esport que permeti la transpiració i evaporació de la suor per evitar la humitat del cos i agafar fred.
  2. Fer servir roba impermeable. Importantíssim en una de les èpoques més plujoses de l’any com és la primavera. A les botigues de roba d’esport trobarem de diferents nivells, com més alt més impermeabilitat i més efectiu per protegir-se de la pluja, no ens mullem ni ens quedem freds durant la pràctica esportiva.
  3. Costures professionals. Pot semblar una ximpleria, però a l’hora de practicar esports a l’aire lliure el millor és optar per roba de bona qualitat i amb costures acabades amb precisió. Per aquí es pot colar humitat, aire, el fred de les baixes temperatures…
  4. Tallavents. Imprescindible per evitar que el vent ens faci passar fred.
  5. Calefacció incorporada. Sí, calefacció incorporada a les jaquetes esportives. Una start up espanyola ha desenvolupat una roba especial que aporta calor i permet carregar el mòbil.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *