Petjada-de-carboni

Com reduir la teva petjada de carboni i continuar vivint en societat

Petjada-de-carboni

La contaminació i els efectes adversos que provoca en el medi ambient van deixant, a poc a poc, de ser un tema de discussió. Està clar que el canvi climàtic ja s’ha produït i ens trobem enmig d’una emergència climàtica que necessita mesures per a contrarestar situacions com la contaminació dels oceans, la desertització o l’acumulació de residus no biodegradables. Des de RoigSat t’expliquem algunes idees perquè puguis reduir la petjada de carboni sense renunciar a algunes comoditats de la vida actual. Recorda que és indispensable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Trucs per a reduir la teva petjada de carboni

Els majors generadors d’emissions de CO₂ i, per tant, d’una petjada de carboni amb més impacte, són les grans corporacions i les grans fortunes. Uns per l’impacte que suposa la seva activitat, com per exemple la creació de tones i tones de roba, que suposa malbaratar recursos com l’aigua, aplicar agents químics perjudicials per al medi ambient i generar peces de roba que no es venen i es rebutjen convertint-se en residus. També les persones adinerades que fan servir jets privats amb tot el consum que generen en comptes d’anar en cotxe o en tren en trajectes curts.

Una vegada que es té clar això, sempre es poden dur a terme accions individuals, que encara que tinguin un impacte petit, si es sumen les de moltes persones, poden fer-se grans:

  1. El Grup Ibèria ha posat en marxa el programa «CO2labora» que permet que els viatgers compensin les emissions generades en els seus vols recolzant dos projectes climàtics certificats a Guatemala i el Perú.
  2. Fer servir bosses de tela per anar a fer la compra.
  3. Caminar i anar en bicicleta en els trajectes curts.
  4. Evitar l’ús de l’assecadora de roba a l’estiu o quan no sigui estrictament necessària.
  5. Desconnectar els aparells electrònics dels endolls quan no els estiguis fent servir.
  6. Utilitzar termos per a mantenir begudes fresques o calentes (i així evites la compra de líquids embotellats en plàstic quan estiguis fora de casa)
  7. Usar ampolles de vidre o silicona per a transportar les teves begudes.
  8. Practicar una conducció eficient (sense tantes frenades i accelerades).
  9. Reduir el consum innecessari (roba, productes plàstics, materials d’un sol ús com el cotilló en festes, confeti, globus, etc.).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER