reduir els gasos

Com podem reduir els gasos d’efecte hivernacle

reduir els gasos

 

Sempre s’ha tingut al cap que per reduir els gasos d’efecte hivernacle, tant govern com institucions han de dur a terme grans plans de xoc. La veritat és que, perquè la seva reducció sigui efectiva, els ciutadans del carrer també juguem un paper important. Podem ajudar a reduir la nostra petjada de CO2 al planeta d’una manera senzilla, canviant certs hàbits.

 

Reduir els gasos d’efecte hivernacle des de casa

Simplement modificant certs aspectes del nostre dia a dia podem reduir els gasos d’efecte hivernacle d’una manera contundent i real.

Disminuir el consum de carn vermella

No consisteix que ens haguem de fer vegetarians, però sí d’augmentar el consum d’aliments vegetals. El procés de producció d’aliments d’origen animal, és especialment llarg i, a més, implica altres conseqüències. Per a la cria de bestiar per al consum humà es necessiten grans extensions de terra per al cultiu de pinsos i per concentrar els caps de bestiar en estables. Això implica una emissió de CO2 major que si es destinessin les terres per a l’obtenció d’aliments vegetals pel consum humà.

Substituir els aparells elèctrics per uns més eficients

Les nostres llars estan plenes d’aparells elèctrics que consumeixen energia i emeten gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Per aquest motiu, a l’hora de comprar-los, hem de buscar aquells amb etiqueta que indiquin que són altament eficients.

Aïllar correctament l’habitatge

El major enemic de l’eficiència energètica és el mal aïllament de les llars. Una llar correctament aïllada, permet que el fred i la calor de l’hivern i l’estiu es conservin millor. Aquest ús eficient dels aparells d’aire condicionat i calefacció, redueix la despesa energètica i, conseqüentment, redueix l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera.

Comprar a granel per evitar l’ús d’envasos

Un pas important per reduir l’ús d’envasos és optimitzant la compra. És important escollir productes que es comercialitzin a granel. Contribuirem beneficiosament en la salut del planeta, ja que es generaran menys gasos d’efecte hivernacle, tant en la seva producció com en la seva gestió posterior en forma de residu.

Consumir productes locals

El consum de proximitat permet reduir els gasos emesos pel transport de llarga distància. Portar aliments, tèxtils, cosmètics, etc. des de l’altra part del món afecta directament en el medi ambient. Reduir el CO2 dels transports és una de les màximes prioritats per preservar la salut del nostre planeta.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *