Escalfar-llar-eficientment

4 trucs per a escalfar la teva llar de forma eficient aquest hivern

Escalfar-llar-eficientment

La fluctuació dels preus de la llum, la pujada del preu dels aliments, de l’euríbor i les quotes hipotecàries… Vivim en una situació econòmica molt canviant, es pronosticava un hivern duríssim i sembla que hem superat el primer mes amb nota. De tota manera, la incertesa governa el nostre dia a dia, per això des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per a escalfar la teva llar de forma eficient aquest hivern. Per una banda, estalvies, i per l’altra millores el teu entorn mediambientalment parlant.

Recorda que és indispensable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Com escalfar la teva llar eficientment

De trucs per a escalfar la llar, n’hi ha molts, però fem un recull d’aquells que considerem que funcionen millor per aconseguir una temperatura de confort aquests mesos de fred:

  1. Aïllant a les finestres. Sabies que una llar pot perdre fins a un 30% de la calor acumulada si està mal aïllada? És important disposar d’unes finestres amb un bon material aïllant, millor si són de doble vidre i si l’economia no permet aquests dispendis s’ha d’apostar per col·locar rivets a finestres i portes, abaixar les persianes i penjar cortines per fer de pantalla i evitar els corrents d’aire que es puguin filtrar.
  2. Instal·lar un termòstat. Un aparell que permet regular i escollir la temperatura desitjada, mantenint una escalfor constant i que és molt fàcil d’instal·lar i a un preu econòmic.
  3. Bomba de calor. El sistema de calefacció que inclouen tots els aires condicionats és dels més eficients. Segons l’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris), la despesa mitjana d’una bomba de calor no arriba als vint cèntims per hora. Mentre que una estufa de butà arriba als 0,46 euros per hora, més del doble.
  4. Llum solar. Aprofitar la llum del sol permet mantenir la llar a una temperatura adequada durant els dies d’hivern. On funciona millor aquest truc és en els habitatges amb orientació sud, que gaudeixen de moltes hores de llum solar directa. Aprofita les hores centrals per a mantenir les persianes aixecades perquè es pugui filtrar la caloreta de l’astre rei.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER