Convertir fang en combustible: Un projecte pioner respectuós amb el medi ambient

Biocombustible

Un projecte pioner desenvolupat a Lleida ha fet possible que el fang generat per la depuradora de la ciutat es converteixi en combustible. Una forma pionera a Catalunya d’aprofitar els fangs que generen aquestes estacions de depuració d’aigües. Una mesura respectuosa amb el medi ambient que disminueix les emissions contaminants a l’atmosfera. Des de RoigSat t’expliquem iniciatives com aquestes que busquen aprofitar materials com el fang perquè els vehicles de motor funcionin.

Els avantatges de convertir el fang en combustible

L’empresa concessionària de les aigües municipals a Lleida, Aqualia, està transformant el gas que desprenen els llots en biocombustible. Per una banda aprofiten el biogàs per fer electricitat que fa funcionar la depuradora i per l’altra, fan combustible per als seus vehicles.

De moment un total de sis vehicles d’empresa estan funcionant amb el biometà que s’extreu dels fangs de la planta depuradora, però ja s’està estudiant incorporar aquest biocombustible als autobusos urbans. S’haurien d’adaptar en el cas dels vehicles de transport públic ampliant la capacitat d’emmagatzematge i fent canvis als motors.

L’ajuntament de la capital del Segre, la concessionària d’autobusos i Aqualia estan treballant perquè aquestes adaptacions es puguin dur a terme i sigui possible la utilització dels fangs de la depuradora també per als vehicles de transport públic.

Aquesta mesura suposa, no només una reducció de l’empremta de carboni, també la reducció de la despesa econòmica, ja que es prescindeix de la compra de combustible tradicional i s’estalvia en electricitat.

Tanmateix, l’objectiu és crear nous tipus de combustibles a partir d’aquests fangs, ja que en els darrers anys s’ha descobert que tenen diferents usos si es tracten adequadament.

El reciclatge alternatiu, les noves formes de crear biocombustible i l’ús de materials que ja han arribat al final de la seva vida útil per crear noves fonts d’energia, està cada vegada més estès. La tecnologia es posa al servei del medi ambient per poder desenvolupar alternatives verdes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *