5 beneficis d’anar a la feina en bicicleta

Dia-mundial-bicicleta

Ja fa temps que un gran nombre de treballadors urbans opten per desplaçar-se en bicicleta o patinet als seus llocs de feina, una manera de fer ús d’un transport 100% ecofriendly i plenament autònom. Precisament avui es celebra el Dia Internacional de la Bicicleta, una commemoració relativament jove, ja que no va ser fins a l’any 2018 que l’Assemblea de les Nacions Unides va reconèixer aquesta jornada. L’objectiu és conscienciar sobre l’ús d’un vehicle respectuós amb el medi ambient que fomenta la lluita contra el canvi climàtic i la congestió del trànsit.

Els beneficis d’anar a la feina en bicicleta

 La pandèmia mundial de la Covid-19 ha incrementat el percentatge de treballadors  que s’han quedat a casa teletreballant. A poc a poc, mentre la campanya de vacunació avança a bon ritme, algunes empreses han decidit que els seus empleats es vagin reincorporant a les oficines progressivament.

De fet, molts han volgut mantenir alguns dies el teletreball en una fórmula mixta que està donant molt bons resultats en l’índex de productivitat. Això ha fet que alguns treballadors hagin apostat per l’ús de la bicicleta els dos o tres dies que han d’anar a l’oficina per evitar la compra d’abonaments de transport que no faran servir del tot. T’expliquem en concret, alguns beneficis d’anar a l’oficina sobre dues rodes sense motor.

  1. Estalvi econòmic. Si et mous en transport públic t’estalviaràs els diners dels abonaments i si ho feies en cotxe, evitaràs pagar aparcament si no es tracta d’una multinacional amb pàrquing propi i gratuït. També et podràs beneficiar d’un estalvi indirecte: La despesa de benzina.
  2. Ecofriendly. Anant en bicicleta evites les emissions contaminants.
  3. Adéu als embussos. Amb un desplaçament sobre dues rodes evitaràs els embussos de primera hora del matí.
  4. Minimitza els nivells d’estrès i ansietat.
  5. Forma indirecta de practicar esport (tonificació dels músculs, reducció del risc de patir un infart o problemes cardiovasculars, millora la coordinació, baixen els nivells de colesterol…).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *