Mascaretes de roba vs. mascaretes homologades
Aquest mes de juny es compleix un any de l’inici del que es va denominar “nova normalitat”. A poc a poc es va tornar a sortir lliurement al carrer després del confinament absolut i es van aprovar noves normatives. Entre elles l’obligatorietat de portar mascareta al carrer i als interiors d’espais comuns. Això va despertar una mena de febre estètica i de seguida moltes persones van abandonar les mascaretes quirúrgiques i FFPP2 dels tradicionals colors blanc, blau i negre per altres de diferents teixits, colors i estampats. Però està clar que no totes protegeixen de la Covid-19 de la mateixa manera. Des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per saber diferenciar entre mascaretes de tela simples i les que estan homologades.
Com s’han de fer servir les mascaretes de roba?
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat una guia de consells sobre l’ús que s’hauria de fer de les mascaretes fetes amb roba i que no són les que es fan servir en entorns mèdics (quirúrgiques i FFPP2).
- Mascaretes de roba que tinguin triple capa i no disposin de vàlvules.
- La capa interior, en contacte permanent amb la boca, hauria d’estar feta amb cotó absorbent.
- La capa intermèdia hauria d’estar feta amb polipropilè.
- La capa exterior pot estar feta també de polipropilè o d’un polièster resistent a la humitat.
- Comprovar l’envàs de la mascareta per detectar si ha estat provada a un laboratori, si garanteix un mínim d’un 70% de filtració de petites gotes i conserva les seves propietats almenys durant 5 rentades.
- És important tenir en compte el patró de la mascareta de roba que es compra. S’ha d’adaptar a la fisonomia de l’usuari, cobrint no només nas i boca, sinó també la barbeta sense que hi hagi obertures.
- Les mascaretes de roba han de permetre respirar sense dificultats.
- Quan es rentin, s’ha de fer amb aigua a 60 graus centígrads i sabó.
- És millor guardar-les en envasos de paper que absorbeixin la humitat.
Deixar un comentari
Vols comentar?No dubtis a contribuir!