Purificador-d'aire

Els purificadors d’aire, un must en temps de coronavirus

Purificador-d'aire

Els darrers estudis publicats sobre la Covid-19 estan determinant que la principal via de contagi són els aerosols, és a dir, es transmet per via aèria. Això està fent que entre les mesures de seguretat s’extremin les que tenen a veure amb mantenir contacte en espais tancats, la recomanació de ventilar i renovar l’aire per evitar que els virus i altres partícules en suspensió facilitin els contagis. Per això els purificadors d’aire s’han convertit en el nou must de la temporada. Des de RoigSat t’expliquem què són i com funcionen.

 

Què és un purificador d’aire?

 Els purificadors d’aire són dispositius que compten amb filtres de micropartícules i els més efectius, també tenen certificació HEPA, l’acrònim anglès de High Efficiency Particulate Air i que es caracteritzen per la seva capacitat de filtratge i són capaços d’atrapar fins al 99% de les partícules nocives presents a l’ambient.

Aquests dispositius permeten una correcta circulació de l’aire, sobretot ara a l’hivern. Una època a la qual és normal passar molt de temps en espais tancats i amb la calefacció per les baixes temperatures que hi ha al carrer. Moltes vegades la ventilació és pràcticament nul·la i això afavoreix que els virus  es mantinguin a les llars.

Com funcionen els purificadors d’aire?

Si no existeix renovació de l’aire i els espais es mantenen tancats pel fred, les minúscules partícules queden suspeses i es multiplica el risc de contagi. Els purificadors d’aire es poden connectar a l’electricitat i ajuden a mantenir net l’aire de la casa disminuint el risc de contagi de malalties com la Covid-19, però també permeten lluitar contra les al·lèrgies i les malalties respiratòries.

Abans d’escollir un purificador d’aire és important tenir en compte el nivell de filtració que aconseguirà, que la taxa subministrada d’aire net sigui alta i que el manteniment (canvi dels filtres, neteja…) sigui fàcil.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *