Els millors filtres i purificadors d’aigua del mercat

Filtres-d'aigua

L’interès per la protecció del medi ambient segueix en augment i cada vegada són més les famílies que aposten per una vida més sostenible i ecofriendly. Un dels grans canvis tenen a veure amb l’ús de l’aigua a les llars; no es tracta únicament de controlar el malbaratament i practicar l’estalvi energètic, parlem de fer un ús més responsable gràcies als filtres i purificadors d’aigua.

Rentar els plats, la roba, dutxar-se, raspallar-se les dents, cuinar i beure són els principals usos a un habitatge residencial: Per què és recomanable fer ús de filtres i purificadors d’aigua? Principalment per salut i higiene. L’aigua pot tenir agents contaminants que poden afectar negativament la nostra salut amb el temps. L’abocament de materials plàstics al mar pot fer que es detectin microplàstics a l’aigua. També els teixits sintètics de la roba poden desprendre microplàstics a la rentadora que passen els filtres de la màquina i arriben al mar. Els experts asseguren que es poden trobar microplàstics en el 83% de les mostres d’aigua de l’aixeta que es van extreure a diferents llars de tot el món.

Aquesta situació està fent que cada vegada més famílies hagin començat a interessar-se en filtres i purificadors d’aigua, no només com una manera d’evitar els possibles contaminants de l’aigua que consumeixin sinó també com una forma d’estalviar, ja que representen una alternativa a l’aigua embotellada.

 

La diferència entre filtració i purificació

Abans de fer la compra d’un d’aquests aparells que permeten atrapar i eliminar les partícules nocives per a la salut és important conèixer la diferència entre filtració i purificació de l’aigua.

  1. Filtració. Es tracta d’un mètode que es centra a fer servir un element filtrant (per exemple una malla) que reté les partícules sòlides de l’aigua. Es poden filtrar sediments i membranes.
  2. Purificació. L’aigua de fonts naturals com poden ser els rius i brolladors conté minerals, sals i matèria orgànica entre altres elements. Els sistemes de purificació busquen eliminar els components que no són saludables mitjançant el carbó activat per absorbir les partícules contaminants. També existeixen de llum ultraviolada que eliminen microorganismes.

La diferència entre filtració i purificació és que el primer sistema elimina elements sòlids i el segon elements dissolts en l’aigua. A les llars es combinen els dos mètodes per millorar la qualitat de l’aigua.

 

Quins són els millors filtres i purificadors d’aigua?

  1. Osmosis inversa. Es col·loca normalment sota l’aixeta de la cuina i filtra l’aigua de les canonades.
  2. Filtres de llum ultraviolada. L’aigua passa mitjançant llums ultraviolades que neutralitzen els bacteris. Però no elimina les partícules sòlides.
  3. Filtres de carboni. Elimina bacteris, partícules sòlides i altres substàncies perjudicials.

En aquest enllaç pots trobar alguns dels models més venuts i exitosos del mercat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *