Estalvi domèstic: Trucs per evitar pagar més del que toca a la declaració de la renda

Declaració-de-la-renda

 

Aquesta setmana ja ha començat la campanya de la renda 2020 amb la presentació de declaracions per internet. Es tracta d’una campanya especial i diferent, ja que s’han de passar els comptes del primer any de la pandèmia, un any que ha trastocat les butxaques de moltes famílies. Una de les principals preocupacions tenen a veure amb els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, els famosos ERTO’s. Els experts preguen la màxima atenció per evitar pagar més del que toca a la declaració de la renda 2020. Des de RoigSat t’expliquem alguns trucs perquè això no desbarati el teu estalvi domèstic.

4 trucs per evitar pagar de més a la declaració de la renda

  1. Abans d’enviar l’esborrany repassa’l. Això s’hauria de fer sempre, hi hagi o no hi hagi pandèmia, però és cert que molts es confien si ja l’han presentat més d’una vegada i la seva situació patrimonial no ha canviat gens. Enguany, però és important fer un repàs, ja que moltes persones han cobrat indegudament algunes quantitats per part del SEPE.
  2. Si has cobrat de més, reclama abans de declarar. Moltes persones que s’han vist en situació d’ERTO han cobrat més diners dels estipulats en el seu cas. Des d’Hisenda aconsellen reclamar al SEPE la quantitat que han de tornar per poder reflectir-ho a la declaració.
  3. Les prestacions per ERTO no estan exemptes de tributació. Hisenda considera que els cobraments que has rebut per ERTO són rendiments de treball subjectes a IRPF i no exemptes de tributació. Si no arribes als 22.000 euros bruts anuals, però has estat en situació d’ERTO, estàs obligat a declarar. Els treballadors que no perceben guanys més alts d’aquesta quantitat, no estan obligats a declarar normalment, així que el més habitual és revisar l’esborrany i si surt a pagar, no es presenta. Però si has estat cobrant ERTO l’any 2020, consta que tindràs 2 pagadors: La teva empresa i el Servei Públic d’Ocupació. I quan es tenen més de 2 pagadors i uns ingressos més alts de 14.000 euros, estàs obligat a presentar-la.
  4. Si dubtes, demana cita presencial. Si no entens l’esborrany, hi ha coses que no queden clares, no saps ben bé si la quantitat indicada és la correcta el millor per evitar futures sorpreses i pagaments amb recàrrec és que facis la declaració presencialment.

L’Agència Tributària ha publicat en aquest web algunes recomanacions específiques sobre la declaració de la renda d’enguany dirigides als treballadors que l’any 2020 van estar en situació d’ERTO a conseqüència de la Covid-19.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *