5 avenços tecnològics que preserven el nostre planeta

Avenços-tecnològics

Tots els 22 d’abril es commemora el Dia de la Terra, una jornada reivindicativa amb l’objectiu de protegir el medi ambient: Més sostenibilitat, reciclatge i dur a terme accions més saludables amb l’entorn i els ecosistemes. Des de RoigSat analitzem 5 avenços tecnològics recents que preserven el nostre planeta.

 

Els avenços tecnològics que protegeixen la Terra

La tecnologia ens facilita la vida: Robots que escombren per nosaltres, màquines que renten els plats i la roba i l’eixuguen, cotxes com els de la marca Tesla que es condueixen sols, ordinadors que ens permeten escriure, esborrar i tornar a començar, rellotges que compten les passes que fem, mòbils que ens permeten comunicar-nos amb persones que estan a l’altra banda del món… I així podrien seguir i seguir amb mil i un invents tecnològics que simplifiquen les nostres vides.

Així i tot, no tots aquests avenços són respectuosos amb el medi ambient, generen residus I acaben complicant-nos una mica la vida. Des de Roigsat t’expliquem aquells avenços que realment ajuden a preservar el planeta i a fer-nos la vida més fàcil:

  1. Robots aquàtics. Creats per la Institució d’Oceanografia de la UC de San Diego als Estats Units amb l’objectiu de netejar el mar de Santa Catalina. Allà estan dipositats barrils amb substàncies tòxiques que s’han filtrat al mar. Ara per ara s’estudia el terreny per trobar una solució.
  2. Pintures ecològiques. Purifiquen l’aire contaminat en un procés molt similar a la fotosíntesi. S’activen quan detecten llum visible neutralitzant olors, bacteris i contaminació. Una tecnologia que s’ha provat a la Ciutat de Mèxic amb murals gegants de fins a 35 metres d’alçada. Airlite és el nom d’aquesta marca de pintura amb una vida útil de 10 anys i que pot neutralitzar la contaminació que generen 60.000 vehicles a l’any. Forma part d’un projecte encapçalat per Absolut Street Trees.
  3. Esponges que absorbeixen petroli. Es tracta de micro esponges creades per científic de dues universitats nord-americanes: Rices i Pennsilvània. També poden absorbir olis abocats a l’aigua.
  4. Fulla bio solar que genera oxigen. L’empresa Arborea i l’Imperial College de Londres volen cultivar microalgues i fitoplàncton entre altres espècies a la superfície d’una estructura molt similar a les plaques solars. Aquestes “fulles” poden absorbir diòxid de carboni i alliberar l’oxigen equivalent a 100 arbres.
  5. Flotadors que netegen l’oceà. Desenvolupats per l’Organització Ocean Cleanup es tracta d’un sistema de neteja que fa servir aquests flotadors allargats que atrapen les escombraries.

Pots trobar més informació sobre aquests projectes en aquest web.

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *