despesa-llum-aire-condicionat

Descobreix la llum que consumeix el teu aire condicionat

despesa-llum-aire-condicionat

Enguany les temperatures estiuenques han arribat abans d’hora. El canvi climàtic s’evidencia cada vegada amb més freqüència i en plena primavera ja gaudien d’una temperatura d’estiu. Això ha provocat que les llars hagin hagut de fer el manteniment abans del que s’esperaven i també que hagin avançat l’ús dels splits o de l’aire condicionat per conductes amb les pertinents conseqüències econòmiques que això comporta. Descobreix la llum que consumeix el teu aire condicionat de la mà de RoigSat i així podràs fer una previsió de les teves despeses a la factura energètica d’aquests mesos d’estiu. Apunta aquests consells que et recomanem des de RoigSat i recorda que per a evitar sorpreses, és recomanable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Quant consumeix el meu aire condicionat?

Si ja disposes d’un sistema d’aire condicionat a la teva llar i vols saber quant consumeix per a intentar fer una previsió de la teva factura de la llum, has de seguir unes passes molt senzilles:

  1. Comprova a l’etiquetatge de l’aparell el consum que té.
  2. Multiplica l’energia que es consumeix pel preu del quilowatt per hora.
  3. A tenir en compte que quan més gran sigui l’eficiència energètica del teu aparell, menys potència necessitarà per a assolir la temperatura desitjada.
  4. És important tenir en compte la classificació en funció de la lletra del seu etiquetatge: A+++ és la qualificació més eficient.
  5. Per a calcular l’energia que consumeix l’aire condicionat cada hora s’ha de dividir la seva potència pel coeficient SEER (indicador de l’eficiència).

Un error freqüent és apostar pels aparells que tenen menys potència, ja que això significa que consumiran menys. En realitat es tracta d’un error, perquè si tenen massa poca potència no seran capaços de refredar certes habitacions, sobretot les més grans. Si estàs valorant adquirir un nou aparell d’aire condicionat, és recomanable consultar amb experts com l’equip de RoigSat, que farà un estudi climàtic de la teva llar per a recomanar-te les potències més adequades i el número d’splits o de conductes necessaris per a aconseguir una llar fresca però amb el mínim consum energètic possible.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER