Consells per contractar la tarifa de gas i electricitat a casa

reducir la factura de la luz

Quan vagis a contractar una tarifa d’electricitat, gas o conjunta a casa teva has de tenir en compte quin tipus d’usuari ets perquè et surti el més econòmic possible. Et donem alguns consells per contractar la tarifa de gas i electricitat a casa. No paguis més potencia o consumeixis més del que necessites.

Des d’adaptar la potència contractada a l’ús que facis dels electrodomèstics i la llum fins els teus hàbits de consum segons els teus horaris. Pren-te un temps, has de comparar preus i ofertes de les diferents comercialitzadores.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha elaborat un document que intenta ajudar els consumidors d’electricitat i gas a conèixer millor quin tipus de tarifa ens convé contractar a casa.

Quin tipus de consumidor ets?

Saber quin tipus d’usuari ets és la clau per aconseguir el millor consum, els dos elements claus són: 

  • Potència contractada: la base dependrà de la potència contractada i els horaris en què es consumeix. L’usuari mitjà català té contractada una una potència superior a 3 kW i inferior a 10 kW. La decisió de contractar la potència la té el client, en funció de l’equipament que disposis a casa i l’ús facis del  mateix. La potència es divideix en trams, des d’aquella inferior als 3KW a la superior a 10 kW i és una de les parts clau per concretar el cobrament de la factura.
  • Horaris de consum: si fas un consum normal  durant el dia i la teva llar es troba gairebé sempre ocupada, la teva millor opció serà triar dins de les modalitats normals de tarifa. En canvi, si la teva casa es troba buida durant les hores del dia, el consum elèctric més intens es realitza durant la nit i no tens inconvenients per programar alguns dels teus aparells, la modalitat de discriminació horària és la més adequada.

Els consells de la CNMC

Abans de decidir-per una nova oferta, compara els preus i els serveis. Si tens dubtes utilitza aplicacions com el comparador de la CNMC o demana assessorament en una Oficina d’Informació al Consumidor  oa través d’una organització de consumidors. Informa’t si tens dret al bo social elèctric, que ofereix la tarifa elèctrica més econòmica.

Llegeix atentament les condicions del contracte. Busca si el contracte inclou o no la contractació i cobrament d’altres serveis adicionals. Examina també quines són les condicions de revisió dels preus i informa’t sobre quin és el procediment per efectuar una reclamació. Examina si el contracte té compromisos de permanència o inclou penalitzacions econòmiques per la seva cancel·lació.

 Si fas la contractació per internet, guarda o imprimeix una còpia de l’oferta i el contracte. Tens 14 dies per desistir del contracte sense haver de donar cap justificació segons recull la llei sobre els contractes celebrats fora d’establiment comercial per a vendes domiciliàries, per telèfon o per internet.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *