Noves formes de calefacció

Noves formes de calefacció: Gas amb hidrogen

Noves formes de calefacció

La preocupació pel medi ambient i l’emissió de gasos contaminants ja fa temps que va arribar al sector de la climatització. Fins al moment s’han desenvolupat aires condicionats que consumeixen menys i són respectuosos amb l’entorn; també energies més netes per a produir calefacció. El darrer invent arriba de la mà d’una universitat del Regne Unit que ha experimentat amb èxit la barreja de gas amb hidrogen com a nova forma de calefacció. Des de RoigSat t’expliquem tots els detalls d’aquest assaig i et recordem que els nostres serveis de manteniment i instal·lació de calderes i aires condicionats són respectuosos mediambientalment i compten amb els certificats ISO oficials. Si necessites demanar cita, ho pots fer online des d’aquí.

El gas amb hidrogen, una nova forma de calefacció

La Universitat de Keele, al regne Unit, ha provat amb èxit una nova fórmula que barreja gas amb hidrogen com a combustible per a les calefaccions. L’assaig s’ha dut a terme a diferents llars i a les mateixes instal·lacions de la universitat. El projecte es coneix com a HyDeploy i pretén que aquesta barreja substitueixi el gas natural a les infraestructures de calefacció de gas que ja existeixen per aconseguir reduir les emissions de carboni.

Ja s’ha iniciat una altra prova pilot a altres indrets del país: Llars, negocis i escoles. En principi està programat perquè pugui estar en funcionament durant un període de deu mesos i si també té èxit, l’objectiu seria continuar agregant zones al programa.

S’estima que si aquesta barreja de gas amb hidrogen es distribueix en el 20% del Regne Unit, es podrien reduir les emissions de CO₂ en sis milions de tones, el que podria equiparar-se a la contaminació que generen dos milions i mig de vehicles de la carretera.

Perquè el projecte es pugui desplegar totalment en un futur, serà necessari adaptar algunes instal·lacions de canonades de gas que no estan preparades per conduir un percentatge més alt del 20% d’hidrogen.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER