Com mantenir una bona climatització a l’hivern

buena climatización invierno

Quan arriba de veritat el fred hivernal, com està passant aquests dies, es el moment en què moltes famílies es preocupen per com estalviar en calefacció i reduir factures del seu consum en gas i electricitat.

A continuació et donem algunes claus per mantenir una bona climatització a l’hivern aprofitant al màxim l’escalfor generat evitant malgastar-lo.

  1. Un bon aïllament: per evitar pèrdues de calor i aconseguir que aquest es conservi dins de l’habitació, és imprescindible comptar amb un bon aïllament. D’aquesta manera, no necessitarem augmentar la potència i/o el consum de la nostra caldera. Una quarta part de l’energia produïda en la llar es destina a suplir l’escalfor que es perd per les escletxes de les finestres. Instal·lar un doble vidre pot reduir aquesta pèrdua a la meitat.
  2. Un bon manteniment del sistema de calefacció: imprescindible per descobrir si els nostres radiadors tenen pèrdues de pressió. Per això és necessari purgar-los regularment, per aprofitar al màxim el calor que emeten.
  3. Mantenir la temperatura entre 16º i 20º: no és necessari mantenir l’habitatge a una temperatura constant, la podem anar adaptant segons la nostra presència a l’habitatge. La Organització de Consumidors i Usuaris d’Espanya (OCU) aconsella mantenir una temperatura de 20 graus durant el dia i 16 graus per la nit. “Per cada grau que baixa la temperatura, s’estalvia un 8% d’energia”, senyala la OCU, respecte a mantenir el termòstat a 20ºC. El què no es recomana a l’hivern és apagar la calefacció completament i deixar que les habitacions es refredin. És un fals mite. Baixar la temperatura per la nit a 16º suposa un estalvi del 13% respecte a mantenir la calefacció encesa a 20º.
  4. Per una bona regulació de la temperatura, el millor és instal·lar un cronotermòstat. Podrem programar la temperatura per mantenir l’habitatge entorn els 16ºC quan no hi hagi ningú a casa, i programar que augmenti fins a 20º i 21º abans què arribem. Una altra bona manera de mantenir la climatització de la llar és distribuir la calor, tancant les portes i la calefacció de les estàncies que no s’utilitzen.
  5. Un ús intel·ligent de les persianes: si vivim en un lloc amb bona irradiació solar, hem d’aprofitar l’escalfor natural que entra per la finestra per escalfar les estàncies i consumir així menys calefacció. De nit, en canvi, hem de baixar les persianes per minimitzar la pèrdua del calor acumulat durant tot el dia.
  6. A mig termini, podem plantejar-nos instal·lar panells solars tèrmics que acumulen calor en un dipòsit. Això ens permetrà estalviar fins a un 40% en calefacció i un 70% en aigua calenta.
  7. Utilitzar reflectors: es tracta d’unes làmines flexibles, amb una fina espuma aïllant i una superfície metàl·lica platejada, que es situa entre la paret i el radiador. Funcionen com un mirall, evitant que l’escalfor es difongui per la paret i el recondueixen fins al radiador. Col·locar panells reflectants permet un estalvi d’entre el 10% i el 20%.

Aquests 7 consells breus t’ajudaran a reduir el consum energètic de la teva llar i mantenir una bona climatització a l’hivern. Per estalvi, per comoditat i per benestar: confia en RoigSat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *