Contaminació-lumínica

La contaminació lumínica LED afecta els insectes nocturns

Contaminació-lumínica

La contaminació lumínica és una de les problemàtiques de les grans ciutats i les zones industrialitzades. L’estil de vida i l’aposta per un consum 24/7 ha fet que cada vegada més negocis mantinguin uns horaris constants o que els allarguin fins ben entrada la nit. Això es tradueix en la necessitat de mantenir els carrers ben il·luminats, i que aquests comerços i edificis d’oficines tinguin els llums encesos. A la gran ciutat té conseqüències relacionades amb el descans nocturn dels seus habitants i una mica de mosquits a les èpoques de calor. La cosa canvia als indrets fora de les urbs, però industrialitzats, on els llums LED han de conviure amb els insectes nocturns. Un estudi de la revista Science ha investigat les possibles afectacions de la contaminació lumínica.

A RoigSat som especialistes en manteniment, reparació i instal·lació de calderes; els nostres tècnics compleixen totes les normatives i des de l’empresa mantenim un ferm compromís envers el medi ambient.

Què és la contaminació lumínica?

Es considera contaminació lumínica:

  1. Els fars dels cotxes.
  2. Les llums d’emergència i les normals de les infraestructures públiques.
  3. Els espectacles a l’aire lliure.
  4. Els anuncis de neó.
  5. Les tanques lumíniques.

Tots aquests llums són artificials, es fan servir quan el sol s’amaga i estan afectant els anomenats ritmes circadiaris naturals. La nit ha deixat de ser un espai de descans per a insectes i humans incidint en un correcte desenvolupament saludable.

Les afectacions que provoca la llum artificial en els insectes nocturns

Un estudi de la revista Science assegura que les carreteres del Regne Unit amb més llums enceses durant la nit tenen un 52% menys d’erugues d’arna que les zones fosques. Aquesta investigació ha aconseguit relacionar la contaminació per llums LED amb la disminució de la població dels insectes nocturns. Què implica aquesta contaminació?

  1. Interfereix en l’orientació dels insectes nocturns.
  2. Inhibeix els seus rituals d’aparellament i festeig.
  3. Impedeix que arribin a les flors i espècies vegetals que pol·linitzen.
  4. Les atordeix.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER