Consells per estalviar energia al Nadal

estalvi-nadal

 

El Nadal és una època en què tradicionalment, es produeix un malbaratament d’energia important. HI ha diferents motius: les nits són més llargues i fredes; s’usen llums per decorar; es cuina més que la resta de l’any, etc. Tot això té repercussió directa en el medi ambient i en la nostra factura. És per això que creiem convenient uns consells per estalviar energia al Nadal

Com estalviar energia al Nadal

Llums decoratives

Més enllà de les llums que il·luminen els carrers, que també suposen una gran despesa i tenen un impacte negatiu en el medi ambient, és molt habitual que en moltes cases en posem a l’arbre i al Pessebre. Si volem fer serviraquest tipus de decoració lumínica, l’ideal és substituir-les per llums tipus led perquè aquestes consumeixen menys energia.

Es calcula que les llums led, respecte a les bombetes convencionals, poden arribar a suposar un estalvi del 90%.

Calefacció

Durant les festes nadalenques és molt habitual que ens moguem de la nostra llar per anar a visitar a familiars o éssers estimats o, també, que rebem convidats a casa.

En cas d’abandonar la casa nostra, no és convenient apagar la calefacció. Es recomana deixar-la encesa a una temperatura aproximada de 15º. Malgrat que pugui semblar que és una despesa innecessària, és més eficient prendre-la que apagar-la i posar la calefacció alta quan tornem a casa perquè la trobem freda i la volem escalfar ràpidament.

En cas de rebre convidats, hem de tenir en compte que les persones, quan ens agrupem en habitacles tancats, desprenem calor. Aquesta calor ens permetrà poder baixar uns graus el termòstat de la nostra calefacció.

Alimentació

Respecte a l’alimentació, una altra de les grans protagonistes d’aquestes festes, també podem prendre diferents mesures per estalviar energia.

Conservar les begudes fora de la nevera: Durant aquests dies de fred es poden mantenir les begudes fredes –fins i tot més que al frigorífic- sense necessitat de posar-les a la nevera
Disminuir les vegades que obrim la porta de la nevera. Abans d’obrir la nevera, es recomana pensar que és el que necessitem, perquè obrir i tancar el frigorífic comporta una despesa econòmica important
Rentar amb el frega plats ple. És preferible posar un rentavaixella ple que fregar a mà perquè l’estalvi d’aigua que es produeix és considerable
Descongelar dins de la nevera. Durant Nadal acostumem a comprar amb antelació per evitar els abusius preus d’última hora. A l’hora de descongelar, és preferible dins fer-ho de la nevera perquè les baixes temperatures dels productes congelats baixen la temperatura d’aquesta.
Cuinar eficientment: tapar les cassoles i paelles amb una tapadora; fer servir l’olla exprés; posar més d’una safata alhora al forn; etc. són altres mesures que ens poden ajudar a estalviar durant el Nadal i durant tot l’any.

Apagar els aparells electrònics

El Nadal, com hem apuntat amb anterioritat, és una època en què moltes persones deixen la casa seva. Apagar tots els aparells és important perquè quan estan en stand by segueixen consumint.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *