llar-lliure-covid-19

5 trucs per a mantenir els virus lluny de la teva llar

llar-lliure-covid-19

 

El mes de gener i febrer era el moment de l’any on tradicionalment es produïen els pics més importants de la “temporada” de la grip. Una època on es registren les temperatures més baixes de l’any, cosa que afavoreix la transmissió de virus: Fred, falta d’humitat, poca ventilació i sistemes inmunològics més debilitats després dels excessos de Nadal. Enguany, però, les mesures obligatòries d’higiene i protecció contra la Covid-19  (rentat de mans constant, ús de mascaretes, restauració interior tancada, distanciament social, etc) han fet que els casos de grip siguin mínims. Els virus ho tenen més difícil per transmetre’s. T’expliquem alguns trucs per a mantenir-los lluny de la teva llar.

Trucs per a mantenir els virus i bacteris lluny de la teva llar

 

Ventilar la llar és primordial per poder desfer-nos de la major part de virus, bacteris i partícules en suspensió que transporta l’aire i es concentren en els espais tancats, especialment durant les èpoques d’hivern o la calefacció és la protagonista i les finestres resten tancades. En aquest article ja et vam explicar les millors maneres de ventilar una casa. Tingues en compte també aquests altres trucs:

  1. Desinfecta les superfícies de la llar. És recomanable que cada dia repassis les superfícies que més fas servir, com la placa on prepares els aliments a la cuina, la taula del menjador i escriptoris. Una mica de desinfectant i passar un drap és fàcil i molt ràpid.
  2. Les sabates, a l’entrada. Moltes persones ho tenen interioritzat, en arribar a casa es desvesteixen i es treuen les sabates. Però moltes altres no, i caminen amunt i avall vestides de carrer. En temps de Covid-19 el més recomanable és deixar les sabates a l’entrada perquè no entrin els possibles bacteris arreplegats a les soles del teu calçat.
  3. El gel hidroalcohòlic, al rebedor. Tots ens hem acostumat a rentar-nos les mans només entrar a casa nostra. Però moltes llars tenen el lavabo o l’aixeta més pròxima una mica lluny de l’entrada a la llar. El més recomanable és que igual que en els comerços, tinguis un pot de gel al rebedor, per a desinfectar-te les mans només entrar a casa i evitar tocar picaports, portes i altres objectes de camí a l’aixeta. Igualment, després de desinfectar-te has de rentar-te les mans.
  4. Fer servir un purificador d’aire. En aquest article ja et vam parlar del must d’aquesta temporada. Uns aparells que aconsegueixen purificar els ambients i deslliurar-los de virus i bacteris. Recomanat per a llocs que romanen moltes hores tancats, sobretot en època de fred o que tenen poca ventilació possible.
  5. Fora de casa, millor no tocar. Tocar els productes al supermercat, la roba a les botigues, les baranes del carrer, els bancs… En l’època actual, com menys superfícies fora de casa toquis millor. Aturaràs la transmissió de virus cap a la teva llar.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *