Nova-normalitat

5 maneres d’afrontar la nova normalitat amb responsabilitat

Nova-normalitat

El fantasma d’un possible rebrot ens perseguirà durant tot aquest estiu de suposada nova normalitat, en tot cas l’Estat d’Alarma ja es va aixecar i en principi els ciutadans ens podem moure sense restriccions sempre que respectem unes normes bàsiques de prevenció. Diferents viròlegs de prestigi han confirmat que no tornarem a la normalitat anterior al 14 de març fins que no tinguem una vacuna efectiva contra la Covid-19 així que per responsabilitat, des de RoigSat t’expliquem alguns aspectes a tenir en compte per evitar contagis i poder fer una vida el més normal possible.

 

5 formes de viure la nova normalitat amb responsabilitat i seny

 

Les societats de la majoria de països del món han hagut de sacrificar una gran part dels seus sectors econòmics per intentar controlar les cadenes de contagi del coronavirus, evitar les saturacions a urgències i poder oferir assistència sanitària universal a tots els malalts. Cosa que ha funcionat de millor o pitjor manera depenent del país i de la gestió que s’ha fet. Evitar al màxim un rebrot depèn en gran part de tots nosaltres, t’expliquem 5 formes d’afrontar la nova normalitat amb responsabilitat.

 

  1. Mantenir la distància de seguretat, sempre. Som una societat que abraça, petoneja i manté molt de contacte físic. Segurament molts estem desitjant poder tornar a abraçar a amics i familiars però el més sensat és no fer-ho. Hauríem de restringir el contacte proper a les persones amb les quals convivim. Amb la resta, tot i que quedem per sopar o passejar o anar a la platja, és prudent mantenir aquesta distància social.
  2. Evitar el transport públic. Si és l’única manera de traslladar-nos per anar a la feina o tenim una urgència es pot fer servir amb precaució. De totes maneres és millor evitar-lo per a qüestions d’oci: Restaurants, centres d’estètica, etc. Aposta per establiments del teu barri i si quedes amb persones d’altres zones, quedeu en un punt intermedi i aneu caminant. Només s’hauria de fer servir per a qüestions de primera necessitat com és anar a la feina.
  3. Les trobades, millor a l’aire lliure. Aposta sempre per terrasses de negocis que respectin l’aforament permès i amb una distància entre les taules. A l’aire lliure estareu més còmodes i us sentireu més segurs. Per altra banda, les reunions a pisos i cases és millor deixar-les per a grups molt reduïts de 4 o 5 persones. Al final busquem poder mantenir la distància al màxim.
  4. A la platja amb seny. Això significa buscar zones on sigui possible mantenir la distància de 2 metres amb els nostres veïns de tovallola.
  5. Evita els viatges innecessaris. Els aeroports i les estacions de tren són els llocs públics on s’acumula més gent i és molt difícil mantenir la distància social. Per això si has de fer un viatge per veure a la teva família o passar uns dies a una segona residència, endavant, però complint amb totes les recomanacions: Per a viatjar millor la mascareta FPP1 que protegeix als altres i a tu, higiene freqüent de les mans, evitar tocar mobiliari públic, distanciament social sempre que sigui possible, etc.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *