hàbits-que-contaminen

5 hàbits que contaminen i no ho sabies

hàbits-que-contaminen

La lluita per posar fre al canvi climàtic s’ha fet molt més visible en els darrers anys. La protecció del medi ambient ja forma part de l’agenda política dels principals governs dels països més influents i els ciutadans estan cada vegada més conscienciats de la necessitat de reciclar, reduir les emissions dels seus vehicles o evitar les bosses de plàstic d’un sol ús. De totes maneres encara existeixen moltes pràctiques diàries que no sabem que contaminen, però són perjudicials per als nostres ecosistemes, t’expliquem quines són i com evitar-les.

5 hàbits diaris que perjudiquen el medi ambient i contaminen

La població és cada vegada més conscient de les petites accions del dia a dia que perjudiquen el medi ambient i per això intenta evitar-les. Parlem de rentar-se les dents amb l’aixeta oberta, fer servir desodorants en aerosol, banyar-se en comptes de dutxar-se o beure aigua comercialitzada en ampolles de plàstic. Qui més qui menys sap que això és perjudicial i intenta buscar alternatives (per exemple comprar filtres d’aigua per beure de l’aixeta emplenant ampolles de vidre) o acostumar-se a nous hàbits com mantenir l’aixeta tancada mentre ens rentem les dents. Així i tot existeixen moltes altres accions que practiquem diàriament i de les quals no som conscients que també són perjudicials per al medi ambient. T’expliquem quines:

  1. Llençar un xiclet a terra. Això no només comporta un acte de mala educació i de contribució a la brutor dels carrers, també perjudica el medi ambient. Els xiclets estan fets amb plàstics neutres i poden matar per asfíxia a moltes aus que els confonguin amb un aliment.
  2. Consumir productes amb oli de palma. L’auge per la protecció del medi ambient ha coincidit amb l’auge pel consum d’aliments reals. Moltes vegades la població confon les dues lluites, cosa que pot provocar malentesos. Són molts els que pensen que l’oli de palma és perjudicial per a la salut, evidentment no és de la qualitat de l’oli d’oliva extraverge però el que és realment preocupant són els seus efectes en el medi ambient: Existeixen grans plantacions que contribueixen a la desforestació de les selves tropicals.
  3. Llençar a l’aire un globus d’heli. És perillós per a les aus i peixos que poden asfixiar-se si s’ho mengen per error.
  4. Posar la rentadora o el rentavaixelles a mitja càrrega. La recomanació és esperar a emplenar els dos electrodomèstics abans de fer-los funcionar, d’aquesta manera es poden estalviar fins a 100 litres d’aigua en el cas de la rentadora.
  5. Llençar les anelles de plàstic dels packs de begudes sense tallar-les. Aquestes anelles poder atrapar i asfixiar a alguns animals com les tortugues.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *