Salut-pulmons

5 consells per a millorar la salut dels teus pulmons

Salut-pulmons

La contaminació, el tabac, la pandèmia de Covid-19… Sens dubte la vida moderna ha contribuït a l’empitjorament de la salut dels pulmons, una part molt delicada i important del nostre organisme que s’encarrega de filtrar l’aire de l’exterior i oxigenar el cos permetent una respiració i un funcionament òptim. La climatització és un aspecte molt rellevant a tenir en compte, ja que els aparells de calefacció i aire condicionat s’encarreguen no només d’escalfar o refredar l’aire i l’ambient de la llar, també de filtrar les partícules en suspensió i altres microorganismes. Per això des de RoigSat t’expliquem alguns consells per a millorar la salut dels teus pulmons i escollir la millor opció de climatització. En qualsevol cas recorda realitzar cada any un manteniment de la teva caldera per evitar sorpreses desagradables.

Com millorar la salut dels teus pulmons

Els experts ho tenen clar, una mala alimentació, així com l’aire contaminat de les grans ciutats i també la falta d’exercici físic poden afectar la salut pulmonar de les persones. Apunta els següents consells per a millorar la salut dels teus pulmons i respirar millor:

  1. Respirar aire pur. No sempre és fàcil quan es viu a una gran ciutat, però sempre és recomanable fer escapades de cap de setmana i excursions d’un dia a la muntanya, a zones aïllades i que estiguin a certa altura i envoltats de natura i arbres. Aquí podràs emplenar els pulmons d’aire pur, ja que els arbres contribueixen a oxigenar i purificar l’aire i a més altura, més allunyat s’està de la capa de contaminació de les grans ciutats.
  2. Bona hidratació. És fonamental en tots els processos de millora de la salut, però en aquest cas compleix un paper cabdal, perquè la deshidratació és un factor de risc de les malalties respiratòries.
  3. Dieta equilibrada. També és bàsic aportar els nutrients necessaris al cos, pel fet que un dèficit pot contribuir a baixar les defenses i crear certa predisposició a les malalties de les vies respiratòries provocades per virus o bacteris. Per altra banda, una dieta alta en greixos incrementa el pes corporal, que alhora pot dificultar la respiració.
  4. Exercici moderat. Permetrà enfortir els pulmons i millorar la capacitat respiratòria.
  5. Correcció de la postura. Es pot millorar l’entrada d’aire i la respiració amb una bona educació postural, això permetrà que els pulmons puguin funcionar correctament, expandint-se al pit de forma idònia. Es recomana mantenir l’esquena recta, la mirada al front i evitar encreuar les cames quan s’estigui assegut.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER