Alternatives-abelles

La ciència cerca solucions a la possible desaparició de les abelles

Alternatives-abelles

Cada vegada és més evident que la petjada humana és la responsable del canvi climàtic, els canvis en els ecosistemes, el clima i també la desaparició d’algunes espècies animals. En aquest article des de RoigSat vam analitzar el paper de les abelles en el canvi climàtic, què aporten a la natura, perquè són imprescindibles i perquè estan desapareixent. Ara que sembla que desfer aquest camí és molt complicat, la ciència cerca solucions a la possible desaparició de les abelles.

De moment sembla que no existeix un pla B per a l’extinció d’aquests insectes tan importants per a l’equilibri dels ecosistemes: Pol·linitzen les plantes i per tant proporcionen oxigen al planeta, mantenen vius els ecosistemes i fan que els conreus agrícoles funcionin.

Les opcions científiques actuals a la possible desaparició de les abelles

La sèrie de televisió “Black Mirror” ja va tractar aquesta qüestió en un dels seus capítols, on la solució tecnològica a la desaparició de les abelles passava per unes abelles-dron. En l’actualitat, la comunitat científica està cercant solucions semblants:

  • Drons amb forma d’abella.
  • Cultius modificats que no necessiten la pol·linització.
  • Insectes resistents als agrotòxics.

L’objectiu principal és poder suplir la funció de pol·linització que fan les abelles, la més important de totes. Per aconseguir-ho hi ha diferents projectes en marxa que cerquen solucions com les que hem mencionat, amb inversió i en alguns casos, projecció d’èxit. De tota manera, una part crítica de la comunitat científica reconeix la dificultat d’aconseguir el que durant milers d’anys han fet en cooperació plantes i insectes. Es pot imitar d’alguna manera, però en una part molt petita i ínfima que no solucionaria el problema. És per això que molts investigadors aposten per intentar revertir la situació actual o almenys aturar-la. Tornar enrere és gairebé impossible, però es poden conservar i aprofitar les solucions que la mateixa natura ha anat perfeccionant.

Es calcula que més de 20.000 espècies contribueixen a la pol·linització de les plantes a tot el planeta.

A RoigSat som experts en manteniment de calderes i aires condicionats, també instal·len els teus aparells climatitzadors i reparem les avaries. Seguint un protocol respectuós amb el medi ambient.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER