domotica

Domòtica i com estalviar energia a casa

domotica

Quan parlem de domòtica ens vénen a la ment aquestes cases súper intel·ligents que apareixen en les pel·lícules futuristes: cuines que ens deixen el menjar preparat, neveres que fan la compra soles, lavabos que s’auto netegen, etc. Però la veritat és que estem vivint aquesta època. La revolució tecnològica té molt a aportar a la nostra manera de vida, sobretot pel que fa a estalvi energètic. Rebutgem aquesta idea preconcebuda: “això només és per a habitatges de luxe”. Amb petites inversions podem anar introduint millores a les nostres cases per convertir-les en habitatges intel·ligents.

Com aconseguir un estalvi d’energia amb la domòtica?

La domòtica ajuda a l’habitatge a mantenir-se en condicions de confort durant tot el dia i amb menys esforç, la qual cosa repercuteix en una menor despesa energètica. Per això és recomanable que quan realitzis algun canvi o petita obra al teu habitatge, el comencis a preparar per col·locar alguns d’aquests elements de domòtica:

Sensors d’il·luminació

Gràcies a la domòtica podem controlar millor la despesa en electricitat. Els sensors d’il·luminació tenen la capacitat de regular la il·luminació de les habitacions en funció de la llum natural que entri des de l’exterior. D’aquesta manera, s’anirà regulant automàticament la quantitat de llum elèctrica necessària.

Detectors de presència

Amb els detectors de presència ja no ens haurem de preocupar de si hem deixat les llums enceses. Aquests sensors detecten quan no hi ha ningú en una habitació i apaguen automàticament les llums.

Termòstats intel·ligents

Aquests aparells controlen la calefacció i l’aire condicionat en funció de la temperatura interior de l’habitatge. Per a això és necessari instal·lar sensors en totes les habitacions i en diferents punts de la casa perquè adaptin els aparells de climatització a la temperatura de confort que hàgim configurat.

Gestió automàtica de persianes

Podem programar a quina hora es baixaran i s’apujaran les persianes. Així com deixar-les en manera automàtica per al seu control en funció de la radiació solar.

En definitiva, una casa amb domòtica és aquella que fa un ús eficient de les instal·lacions evitant el malbaratament energètic. La domòtica ens obre un ampli ventall de possibilitats molt més beneficioses del que podem imaginar. I, si bé algunes aplicacions encara no estan a l’abast de totes les butxaques, gràcies a l’interès que comença a despertar podem trobar sistemes a un gran preu.

Tens aplicacions de domòtica instal·lats al teu habitatge? Et convidem al fet que ens expliquis la teva experiència, segur que ha millorat la vida!

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *