individualizar el consumo de calefacción

Estic obligat a individualitzar el consum de calefacció?

individualizar el consumo de calefacción

Al voltant d’1,7 milions de llars espanyoles estan dotats de calefacció central. Si ets un d’ells, segur que t’interessa conèixer que la Directiva Europea d’Eficiència Energètica 27/2012/UE obliga a tots els edificis que comptin amb un sistema de calefacció central a instal·lar dispositius de mesurament individual abans de l’1 de gener de 2017.

Instal·lar aquests comptadors pot suposar molts avantatges, sobretot pel que fa a l’estalvi energètic i al conseqüent estalvi en les factures. El que pretén aquesta normativa europea és repercutir la despesa en calefacció per llar. Fins ara, la calefacció es pagava a través de les despeses de comunitat i es tractava d’una quantitat fixa anual en funció dels metres quadrats que tingués l’habitatge. A partir d’ara, això canviarà: cada llar pagarà en funció del seu consum. Amb això es pretén racionalitzar el consum de l’energia.

Estava previst que la instal·lació de comptadors individuals de calefacció seria obligatori a partir de l’1 de gener de 2017, però la directiva europea solament s’ha traslladat parcialment i el tema dels sistemes d’individualització de consums ha quedat en l’aire.

Tot i  que encara no hi ha una norma espanyola que traslladi la directiva europea, es tracta només d’un lapse temporal, ja que la directiva europea contempla sancions en cas d’incompliment en matèria de consum energètic. A més, és recomanable individualitzar el consum de calefacció per tots els avantatges que enumerem a continuació.

Avantatges d’individualitzar el consum de calefacció

Estalvi energètic

Els repartidors de costos suposen estalvis de fins al 24,9% de calefacció en els habitatges d’edificis amb calefacció central, la qual cosa equivaldria a una mitjana de 224 euros a l’any d’estalvi anual.

A més, l’ús de repartidors de costos de calefacció central i vàlvules termostàtiques suposa un desemborsament molt baix que podria amortitzar-se amb prou feina en dos anys. Es tracta d’una inversió d’entre 700 i 1000 euros per habitatge, depenen del nombre de llars de la comunitat, la zona climàtica, etc.

Reducció de les emissions contaminants

L’Associació Espanyola de Repartidors de Costos de Calefacció (AERCCA) calcula que la transposició de la directiva europea suposa que, en termes ambientals, s’evitaria l’emissió de 126.808 tones de CO2 a l’atmosfera.

Major confort en la llar

La individualització de la calefacció suposarà un major confort en els habitatges, ja que són moltes les controvèrsies que s’originen per un excés de calor en els pisos més baixos i fred en plantes superiors. No obstant això, fent un ús individual de la calefacció central aquesta situació pot deixar d’existir, ja que cada usuari podrà regular la seva calefacció segons les seves necessitats i pagarà en funció del seu consum.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *