Les ciutats del futur seran ecològiques

Naus espacials circulant per autopistes aèries, roba de color plata i tota mena d’artefactes tecnològics: A grans trets, així han imaginat les ciutats del futur a pel·lícules famoses com Blade Runner o Minority Report i a sèries de ficció com Futurama. La veritat és que amb el pas dels anys, la realitat s’ha anat imposant i l’evolució ha caminat per altres camins, mai millor dit. Els experts apunten que les ciutats del futur seran ecològiques, l´única sortida perquè la humanitat pugui continuar vivint al planeta.

Ciutats del futur ecològiques i optimitzades 

 

Tot indica que les ciutats del futur hauran de ser urbs més petites per distribuir millor els recursos, cosa que no vol dir que desapareguin les grans metròpolis, però les ciutats mitjanes guanyaran un pes específic. De fet es calcula que prop del 55% de la població mundial viu a grans ciutats. Això significa que el canvi es produirà al mateix temps que alberguen a grans quantitats de població.

Des de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) s’espera que l’any 2050 el percentatge de persones que viuen a grans ciutats serà del 68%, uns 2.500 milions de persones addicionals.

A banda de la seva mida, en el futur les ciutats estaran millor connectades i millor planificades:

  1. Espais verds.
  2. Generació d’energia verda.
  3. Sostenibilitat.
  4. Mobilitat amigable.
  5. Control d’emissions.
  6. Proveïment.

La preocupació ecològica és la clau per entendre el futur de les grans ciutats. En tenir una alta concentració de població són també el focus de generació de residus més important. El futur passa per canvis en la producció i el consum de la població. En aquest article vam analitzar els residus de plàstic als oceans i en aquest altre, el nivell de reciclatge que cada vegada guanya més presència.

I és que inevitablement el futur portarà més contaminació i l’avenç del canvi climàtic. Per això les ciutats s’hauran d’adaptar als nous reptes i la tendència és un disseny urbà més ecològic i sostenible.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *