5 consells per entendre el teu aire condicionat  

entendre aire condicionat

L’aire condicionat s’ha convertit en un electrodomèstic imprescindible a la llar en els darrers anys. Igual que la rentadora o la nevera, la majoria de famílies aposten per la instal·lació d’aparells climatitzadors per regular la temperatura durant les èpoques caloroses. Fa algunes dècades, la instal·lació era més complicada i els aparells ocupaven més espai de la llar; ara és més fàcil i també els aires condicionats presenten uns dissenys fàcils d’integrar als habitatges. Per contra, l’evolució dels aparells ha fet que cada vegada aportin més millores però es compliqui la seva gestió. El donem alguns consells per entendre el teu aparell d’aire condicionat.

 

Consells per entendre el teu aire condicionat i fer-lo servir correctament

 

Els manuals d’instruccions estan plens de paraules tècniques i termes anglosaxons que poques persones entenen i encara que els tècnics autoritzats que instal·len els aparells expliquen acuradament el funcionament, moltes vegades tenim mala memòria, oblidem per què serveix cada botó i ens fa vergonya preguntar. Et donem 5 consells bàsics per entendre el seu funcionament que serveixen per a qualsevol marca d’aires condicionats:

 

  1. Cool o el símbol d’un floquet de neu: Significa que està en el mode fred. Si és estiu, tens calor i necessites refredar l’ambient aquesta és l’opció que has de posar, els graus ja són cosa teva, però et recomanem que no siguin menys de 21 per fer estalvi energètic i reduir les emissions.
  2. Heat o el símbol d’un sol: És l’activació de la denominada “bomba de calor”, si és hivern i tens fred, has de prémer aquest botó del teu comandament a distància. Igual que en el cas anterior, els graus ja són cosa teva, però la recomanació és no activar una temperatura superior als 25 graus centígrads.
  3. Dry o el símbol d’una gota: Es tracta de l’opció d’humitat, si la poses no aconseguiràs generar calor o generar fred, el que faràs és disminuir la humitat que hi pugui haver a l’ambient.
  4. Sleep o el símbol d’una estrella o una lluna: Parlem del mode nit, que ajusta la temperatura segons els graus que hi hagi a l’ambient per poder proporcionar un descans adequat, ni massa calor, ni massa fred.
  5. El símbol d’un ventilador: Serveix per ajustar precisament la velocitat del ventilador que inclou l’aparell i no afecta en res als modes que hagis seleccionat (cool, heat, dry…)

 

5 consells per 5 botons que podem trobar a qualsevol mena d’aire condicionat, també és possible trobar el dibuix d’un rellotge que ens permet programar l’hora i també fletxes que assenyalen la direcció de la sortida de l’aire (podem fer que siguin cap amunt, el centre, direcció a terra…).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *