Consells per a posar a punt la teva llar ara que comença l’estiu  

posada a punt llar

Fins a setanta d’abril no et llevis fil. Això diu el refranyer popular i raó no l’hi falta, enguany el bon temps s’ha resistit una mica en arribar, però en un parell de dies s’inaugura oficialment l’estiu 2019 i et donem tot un seguit de consells per a posar a punt la teva llar.

 

Neteja a fons de la llar

 

Tradicionalment el canvi d’estació comporta una sèrie de canvis a les llars que es remunten a les èpoques on es feien servir xemeneies i estufes de carbó que embrutaven les parets, el mobiliari, les finestres… Amb l’arribada de la calor s’aprofitava per netejar-ho tot. Ara, en la seva majoria, les llars no tenen xemeneies de carbó però la tradició s’ha mantingut.

 

Les accions que tots portem a terme a casa quan arriba el canvi d’estació tenen a veure amb la neteja i l’ordre:

 

  1. Canvi de roba de llit. Deixem enrere els nòrdics i edredons per cobrellits. Moment que s’aprofita també per fer neteja del matalàs i les fundes.
  2. Canvi d’armari. És el moment de guardar tota la roba d’hivern i treure tota la d’estiu. També s’aprofita per fer neteja i no només de la pols, una bona opció és revisar totes aquelles robes que ja no ens posem mai i que és millor donar-les a associacions benèfiques perquè tinguin una segona vida. Un bon moment per acumular menys als nostres armaris.
  3. Neteja de cortines, fundes de sofà, coixins i estovalles. Depenent del tipus de llar es canvien els tèxtils més d’hivern per altres adequats a l’època estiuenca. Aquells que no són tan amants del disseny i la decoració d’interiors únicament fan una neteja general per tenir a punt aquests tèxtils durant l’estiu.

 

Consells per a posar a punt la teva llar amb l’arribada del bon temps

 

  1. Planificació i ordre. És imprescindible per dur a terme la posada a punt de la llar en condicions òptimes i satisfactòries. És important fer un llistat de totes aquelles zones que no s’ordenen, ni es netegen en el dia a dia com la zona alta de les baldes, els interruptors, els marcs de portes i finestres, sota el sofà…
  2. Aire condicionat. Ara que arriba la calor, és important la posada a punt dels aparells climatitzadors, un manteniment que s’ha de fer de la mà d’un professional. Els tècnics de RoigSat s’encarreguen de netejar els filtres per evitar àcars i incrementar l’eficiència energètica.
  3. Revisa la caldera o aparell de calefacció. Ara que arriba el bon temps és el millor moment per avançar-te així a l’arribada del fred. Podràs comprovar que tot està en ordre de cara a la temporada vinent de fred. Deixa en mans de professionals la teva revisió anual. Si encara no tens contractat un servei de manteniment, pots revisar els nostres packs de manteniment.
  4. Ventilació de la llar. Amb 10 minuts diaris és suficient per desfer-nos de les partícules en suspensió i dels àcars de la pols, però amb el canvi de temps és bo airejar algunes zones on no ho fas habitualment com la part de bugaderia, els armaris alts, etc.
  5. Ordena els aliments de la nevera. D’aquesta manera a més de trobar els aliments i veure què tens i què no tens (cosa que t’ajudarà a elaborar menús ràpids) també et permetrà fer estalvi energètic.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *