6 RUTINES DE NETEJA I ORDRE PER LA TEVA LLAR

Hi ha gent que troba en la rutina de netejar i ordenar el seu moment de pau. Tot i això, per a la majoria, una casa neta i ordenada és una obligació diària més. En lloc de deixar que la neteja de la teva llar es converteixi en una càrrega, és millor començar a evitar certs mals hàbits canviant-los per a altres que poden fer que ens resulti més senzill portar-ho tot al dia. Bones rutines de neteja i ordre per a la llar que ja podem començar a posar en pràctica:

  1. Deixa l’esmorzar preparat

L’esmorzar és un dels àpats més importants del dia. A banda de deixar la taula neta i preparada el dia anterior, col·loca també els cereals i la cafetera carregada. Tenir un moble d’esmorzar on ho tinguis tot a mà evitarà que vagis d’una banda a l’altra de la cuina als matins.

  1. Fes primer el que et fa més mandra 

Com hem dit abans, no tothom troba relaxant ordenar i netejar, i la veritat és que tots tenim una tasca que odiem més. Aquesta és la primera que has de fer quan netegis, així et trauràs de sobre com més aviat millor el que més mandra et fa i més molest et resulta, i la resta serà més lleuger.

  1. La regla dels 15’

Perquè l’ordre no se’t faci una muntanya, només dedica 15 minuts al dia a una zona de la casa. Posa’t un rellotge i quan soni, atura’t! En 15’ pots ordenar un prestatge del rebost, netejar el mirall del WC o posar en marxa una rentadora.

  1. Fes el llit

Aquest senzill gest cada matí només et portarà uns minuts i farà que el teu dormitori canviï completament, un llit sense fer, aporta un aire descuidat a tota l’habitació. A més, deixar els llençols col·locats diàriament minimitza la superfície on es pot acumular la pols i ajuda a organitzar la ment i a descansar millor.

  1. El truc de la caixa

Una bona rutina de neteja i ordre és posar en una caixa tot allò que creus que necessites per treballar. Treu diàriament el que utilitzis. Al cap d’una setmana, el que segueixi dins de la caixa s’ha de guardar en un altre lloc o llençar-ho. Així t’adones del que realment fas servir i del que pots prescindir.

  1. El diumenge: planifica el menú setmanal

Fart de pensar que fer per sopar? Planifica els menús setmanals cada diumenge. Cuina plats o fes preparacions intermèdies per a combinar-les i crear d’altres en poc temps per a la resta de la setmana: batch cooking.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER