Relaxació

5 trucs per a relaxar-te abans d’anar a dormir

Relaxació

Existeixen dos tipus de persones: Les que s’adormen al minut d’haver-se ficat al llit i les que necessiten una mica més de temps. En tot cas, es podria definir una subcategoria dintre d’aquest segon model i són aquells que tenen problemàtiques relacionades amb la qualitat del son: Insomni, nul descans, problemes d’incontinència, terrors nocturns i malsons, menys de 6 hores de son diari… L’estrès i l’ansietat tenen molt a veure amb el fet de dormir o no de forma saludable; la calor durant l’estiu és una altra variable a tenir en compte per a poder descansar. Però moltes vegades és només qüestió de relaxar-se, així que des de RoigSat t’expliquem 5 trucs per a poder fer-ho abans d’anar a dormir. Recorda que els nostres serveis de manteniment i instal·lació de calderes i aires condicionats són respectuosos mediambientalment i compten amb els certificats ISO oficials. Si necessites demanar cita, ho pots fer online des d’aquí.

Trucs per a practicar la relaxació abans de dormir

Relaxar el cos abans d’anar a dormir ajudarà a rebaixar la tensió acumulada al llarg del dia permetent que es pugui agafar el son més fàcilment i que aquells amb problemàtiques associades (insomni, terrors nocturns…) puguin alleujar-les.

  1. Meditar. Si no l’has practicat abans i vols iniciar-te en aquesta pràctica només necessitaràs 10 minuts diaris abans d’anar a dormir. Al principi és recomanable apostar pels podcasts i àudios interactius que fan una meditació guiada que t’ajudarà a deixar la ment en blanc.
  2. Reduir l’ús de pantalles. En realitat, no s’haurien de fer servir mòbils, tablets, ordinadors o televisors menys d’una hora abans d’anar a dormir. El llum de les pantalles d’aquests aparells electrònics fa que es descontrolin els nostres ritmes circadians i el nostre cos ja no sap si és de dia o de nit.
  3. Autocura. Abans d’anar a dormir dedica’t un temps a tu mateix, per cuidar-te i mimar-te sense pensar en res més. Et pot servir realitzar una rutina facial: Aplicar cremes al rostre, les mans o el cos amb petits massatges. Una altra idea és aplicar-te olis essencials, pentinar-te els cabells, arreglar celles i ungles… Qualsevol cosa que et faci sentir bé i connectat amb tu mateix.
  4. Gaudir d’una beguda calenta. És una opció que pots combinar amb totes les anteriors i que permetrà al teu cos preparar-se per a la relaxació. Això sí, evita el te i el cafè. Et recomanem infusions aromàtiques o un got de llet vegetal o desnatada (són més lleugeres i no et cauran pesades a l’estómac, cosa que podria fer que et costi agafar el son en activar-se una digestió pesada).
  5. Llegir. La lectura és una activitat que aconsegueix un punt de relaxació i consciència justa per a gaudir i entendre el que s’està llegint, però que permet adormir-se de forma ràpida i efectiva.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER