gaudir-aire-condicionat-estiu

4 consells imprescindibles per a gaudir al màxim del teu aire condicionat

gaudir-aire-condicionat-estiu

Us imagineu com era la vida abans dels aires condicionats? Segur que la majoria que gaudeix a casa d’un aparell de climatització ha oblidat les nits de xafogor i els dies amorrats al ventilador. És fàcil acostumar-se als privilegis, de tota manera cada vegada són menys les llars que no disposen d’un aire condicionat, la tecnologia ha evolucionat i els aparells són cada vegada més  efectius i a preus molt competitius. A Roigsat som professionals de la instal·lació i manteniment d’aquests aparells que es salven la vida, literalment, a l’estiu. T’expliquem alguns trucs per a gaudir al màxim del teu aire condicionat, sí, encara més.

Consells per a gaudir de l’aire condicionat

Moltes famílies i negocis de cara al públic consideren que una vegada instal·lat l’aire condicionat, mentre funcioni i proporcioni frescor els dies calorosos la missió ja estaria complerta. En realitat hi ha molts factors que poden ajudar a incrementar la sensació de benestar i treure-li un major partit a la teva màquina. T’expliquem què hauries de fer:

  1. Instal.la tendals i persianes. Així evitaràs el pas de la llum durant les hores centrals del dia, cosa que escalfarà més la teva llar i l’aire condicionat haurà de treballar més fort per poder refredar l’estança. Això no és un problema si el teu aparell és relativament nou, la tecnologia està molt avançada, però sí que tarda una mica més a emplenar-se de confort i també les despeses energètiques s’incrementen. Si fas servir tendals i persianes pots estalviar fins un a 30%.
  2. Col.loca la sortida d’aire allunyada de finestres, en un lloc alt i central. En aquest article et vam explicar els millors indrets d’un habitatge per instal·lar splits d’aire condicionat. En tot cas, siguin split o siguin sortides de circuits interns, el més important és no malbaratar. Les teves finestres haurien de ser 100% hermètiques per evitar cap entrada d’aire calent (ni fred a l’hivern), però si l’aïllament no és possible, allunya l’aparell de les fugues, també aconseguiràs que es refredi més ràpidament la teva llar.
  3. Regula la temperatura. És important no posar la més baixa i anar apagant i encenent (gasta més, no ajuda a allargar la vida útil del teu aparell i és perjudicial per al teu benestar). Els 24 graus és la temperatura ideal a l’estiu. Evita la humitat a casa i recorda purificar l’aire per treure el màxim rendiment de forma segura.
  4. Manteniment periòdic. Per evitar sorpreses i aconseguir treure el màxim rendiment al teu aire condicionat. En aquest article t’hem explicat com fer la posada a punt, en aquest moment de l’any ja hauries d’haver-la fet, però si vas tard, a RoigSat t’ajudem, aconsegueix la nostra subscripció anual i oblida’t.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER