vacances-covid-19

8 consells per evitar contagis de Covid-19 durant les teves vacances

vacances-covid-19

Tot i que ja podem anar sense mascareta a l’exterior i les mesures es van relaxant cada cop més perquè l’índex de vacunació va pujant ràpidament, hem de tenir molt clar que la pandèmia encara no s’ha acabat. Aquest estiu encara hem d’anar amb compte i seguir alguns consells per evitar contagis de la Covid-19. Des de RoigSat t’expliquem uns quants tips perquè puguis gaudir de les teves vacances de forma plena.

Com evitar contagis de Covid-19 durant les vacances? Consells imprescindibles

No cal anar a l’altra punta del món

Fa molt de temps que no fem viatges llargs i, a la majoria de nosaltres, no ens falten les ganes. Però no tots els països estan en el mateix punt d’evolució i vacunació de la pandèmia i és per això que els experts recomanen esperar una mica més per fer viatges llargs.

Gaudeix de la família i els éssers estimats

És una bona oportunitat per gaudir de les persones que més hem trobat a faltar durant aquest temps d’aïllament social. Encara no estem en el moment de trobades multitudinàries.

Quedar-se a casa també és una opció molt vàlida

Quan pensem en vacances poques vegades contemplem quedar-nos a casa. Però també pot ser una molt bona oportunitat per a gaudir de la teva ciutat o poble com no ho fas habitualment i redescobrir-la. I també pots fer escapadetes d’un dia. És una molt bona manera d’estalviar per quan sí que sigui possible fer viatges llargs sense risc.

Turisme de proximitat

Sabem tots que durant aquest període de pandèmia són molts els hostalers que han patit molt econòmicament perquè han hagut de tancar els seus negocis durant llargues temporades. És una oportunitat excel·lent per donar-los un cop de mà i gaudir dels meravellosos entorns que ens ofereix la nostra geografia.

Opta per espais no massificats

Estem eufòrics amb la idea de tornar a viure com abans de la fatídica Covid-19, però, com ja hem apuntat, encara hem de mantenir molta cura per tal de no contagiar-nos ni contagiar els altres. És per això que els experts recomanen evitar espais amb molta densitat de persones com ara platges molt concorregudes, bars, piscines públiques, etc.

Surt en hores poc concorregudes

Molt relacionat amb el punt anterior, una manera efectiva de gaudir d’espais no massificats és anar-hi a les hores en què no hi ha tanta gent. Per exemple, anar a la platja a primera hora del matí o darrera de la tarda.

Respecta el grup bombolla

Recorda que aquest terme, del qual fa un any i mig ningú havia sentit a parlar i ara ha esdevingut un “mantra”, encara segueix vigent. Quan estem amb persones no convivents és important que respectem la distància de seguretat.

Vacuna’t

Per molts, són conegudes les reticències que algunes persones tenen amb la vacuna. Però és l’única manera que tenim actualment d’aconseguir la immunitat de grup i posar punt final al malson que estem vivint.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER