reparar-aire-condicionat

3 coses que has de tenir en compte abans de reparar el teu aire condicionat

reparar-aire-condicionat

Manteniment de la llar, els electrodomèstics, el cotxe, la caldera… Però al nostre país encara falta una cultura en el manteniment dels aparells d’aire condicionat. La majoria de famílies consideren que amb una autoneteja dels filtres a l’inici de l’estiu és suficient, en realitat el manteniment implica moltes més coses que rentar els filtres i per això és necessària la intervenció d’un professional del sector. Un manteniment adequat evitarà futures avaries i reparacions costoses. Des de RoigSat t’expliquem què hauries de tenir en compte abans de reparar l’aire condicionat.

Coses a tenir en compte abans de reparar l’aire condicionat

Els aparells d’aire condicionat són un dels electrodomèstics de la llar amb una vida útil més llarga. Cada vegada surten al mercat models més avançats que inclouen no només millores respecte al consum i l’estalvi energètic, també amb millors prestacions, indicadors de benestar i materials de qualitat. Si es realitza un bon manteniment professional, l’aparell pot durar molts anys. Això sí, si no es fa un manteniment anual certificat per instal·ladors professionals és molt probable que apareguin avaries. I algunes vegades, encara que es facin les feines de manteniment poden aparèixer petites avaries. En qualsevol cas, hauries de tenir en compte algunes premisses:

  1. No intentis fer la reparació tu sol o sola. Deixa en mans de professional la reparació de l’avaria del teu aparell d’aire condicionat. Circuits, cablejat, aigua… Pots tenir un incident o espatllar encara més l’aparell, així que contacta amb una empresa de reparacions. A Roigsat som instal·ladors, realitzem manteniment, però també reparem aires condicionats.
  2. Compara preus i prestacions. És important que abans de fer res sol·licitis dos o tres pressupostos perquè puguis comparar i decidir el que millor et convé. No sempre el més barat és el millor, però tampoc el més car. És important conèixer el preu de la reparació, de les peces si s’han de substituir i del trasllat.
  3. Abans que un tècnic vingui a casa a revisar l’aparell comprova que l’avaria és real. Alguns exemples són: El comandament a distància tingui les piles carregades, la instal·lació elèctrica funcioni correctament i no hagis sobrepassat el límit de watts que pots consumir o que extregui calor en comptes d’aire fred perquè has canviat el mode al comandament sense adonar-te, etc.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER