Les benzineres del futur: punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Benzineres-del-futur

A Espanya un total de 12.000 usuaris ja circulen amb vehicles elèctrics segons les darreres dades publicades per l’AUVE (Associació d’Usuaris de Vehicles Elèctrics). Els fabricants per la seva banda, també estan incrementant l’oferta d’aquest tipus de transport, que tot i això encara no suposa una quota de mercat rentable. El principal problema és l’autonomia: Encara són pocs els cotxes que poden circular més enllà dels 65 km i la xarxa de punts de càrrega és molt petita. De totes maneres, els experts asseguren que en un futur tot anirà de la mà, quan els vehicles elèctrics augmentin també ho faran els punts de càrrega i a la inversa. Arribat aquest moment, com seran les benzineres del futur? Intentem respondre a aquesta pregunta analitzant el present del sector i les prediccions de futur que fan els experts.

 

Les benzineres del futur: Estacions de càrrega de vehicles elèctrics

 

Actualment la xarxa de benzineres a Espanya encara no està preparada per l’arribada del vehicle elèctric. Segons les dades d’Electromaps, una plataforma pública que ofereix informació sobre aquest sector, existeixen un total de 2.500 punts de càrrega amb més de 6.800 endolls disponibles al país. Poc més d’un centenar es poden trobar a estacions de servei. Així que avui dia, només una de cada 99 benzineres donen servei als cotxes elèctrics.

 

El futur del món del vehicle elèctric passa per adaptar les estacions de servei actuals, així seran les benzineres del futur:

 

  • Punts de càrrega per a vehicles elèctrics.
  • Proveïment de carburant.

 

Com ja hem comentat, el més important és fer créixer la xarxa de punts de recàrrega, cosa que permetrà impulsar els cotxes elèctrics al nostre país. De moment, són pocs els que tenen una autonomia més enllà dels 65 km, ja que tenen un preu poc competitiu i molt alt en comparació amb els vehicles de benzina. Alan, un usuari de vehicle elèctric va fer un viatge fins a Noruega, viatge que va publicar a Youtube i durant el qual va recórrer 12.000 km. Reconeix que s’han de planificar les estades i que encara són pocs els models com el seu, amb autonomia més enllà del 200 km, els que circulen a les nostres carreteres.

 

Les estratègies de futur de les petrolieres

 

Les petrolieres, que durant anys han assegurat que el canvi de model estava llunyà, ara veuen que a poc a poc, el vehicle elèctric guanya força i són moltes les que han canviat les seves polítiques per introduir aquest negoci en la seva cartera d’accions. Cosa que els permetrà una reconversió del negoci arribat el moment. La recàrrega de vehicles elèctrics és una estratègia per a les empreses d’hidrocarburs.

 

A Espanya qui porta la capdavantera és Repsol, que juntament amb l’empresa IBIL (que pertany al grup petrolier al 50%) ofereix punts de recàrrega a moltes de les estacions de servei de la companyia.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *