Excessos-estiu

Pla de recuperació dels excessos de l’estiu

Excessos-estiu

Sol, aigua salada, dietes altes en carbohidrats i greixos saturats, nits molt curtes i dies molt llargs… Aquestes són les característiques més habituals d’unes vacances d’estiu, uns dies de descans que ens serveixen per a (des)aprendre totes les rutines que construïm al llarg de l’any. Els experts diuen que 21 dies és el període necessari per a convertir una activitat en una rutina ferma. Així que necessitaràs bona part d’aquest mes de setembre per aconseguir recuperar-te dels excessos estiuencs.

Detectar els excessos de l’estiu

És important fer una comparativa entre les sensacions amb les quals vam marxar de vacances i amb les que hem tornat.

Estat físic.

 1. Pes. És habitual augmentar de pes, ja que es fan més àpats fora de casa i menys saludables. També es practica menys exercici, tot això contribueix a incrementar els quilos.
 2. Pell. Si el destí estiuenc ha estat a una zona de sol i platja, encara que s’hagi utilitzat protector solar, la pell s’haurà vist afectada pels raigs ultraviolats. De fet, l’increment de la melanina al cos (el bronzejat) és una reacció de defensa de la pell per lluitar contra els efectes del sol.
 3. Cabell. Els banys a platges (sal) i piscines (clor) farà que el cabell es ressequi i sigui més rebel i difícil de pentinar. Cosa que facilitarà el seu trencament i la seva caiguda.

Estat psíquic.

 1. Energia. Després de les vacances, el més habitual és trobar-se en un estat anímic amb molta energia i ganes de fer coses.
 2. Descans. A l’estiu es dorm més de l’habitual, per tant el cos està més descansat.
 3. Felicitat. Si les vacances han estat productives i ben aprofitades, el sentiment de felicitat és inevitable.

Quant als “símptomes psíquics” que ens deixen les vacances, podem afirmar que són positius, però també poden provocar un “efecte rebot”. A més felicitat i descans més probabilitats de caure en una depressió postvacacional.

Com fer front als excessos de l’estiu

Et donem tot un seguit de consells per aconseguir recuperar-te de la “ressaca” de les vacances.

 1. Hidrata la teva pell: beu aigua i aplica’t cremes dermocosmètiques.
 2. Practica exercici. És vital per aconseguir recuperar la teva forma física.
 3. Menja sa. És molt important que portis una dieta saludable per aconseguir aportar al teu cos els nutrients necessaris i perdre els greixos que no necessita.
 4. Talla’t el cabell. És la manera més ràpida i eficient de recuperar la salut del teu cabell. Aconseguiràs revitalitzar-lo i pots hidratar-lo amb mascaretes cosmètiques específiques.
 5. Dorm 8 hores. És necessari que no perdis l’energia i el bon descans assolit durant l’estiu.

Com evitar la depressió post vacacional

A l’article “Com evitar l’estrès a la tornada de les vacances” ja vam explicar com evitar la depressió postvacacional, tot i això et donem un parell de tips ràpids per no perdre l’ànim ni el bon humor.

 1. Organització. És bàsic per no arribar estressat els primers dies de feina. Organitza els àpats, la roba que vestiràs, el material que necessites, etc.
 2. Priorització. Fes una llista de les tasques que has de complir i classifica les més urgents i prioritàries de les que no.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *