Cargador-solar

El futur de les bateries: Els carregadors solars

Cargador-solar

Cada vegada som més dependents de l’electricitat. Utilitzem bateries per a carregar els telèfons mòbils, les tablets, e-books, les càmeres fotogràfiques… I també cada vegada és més habitual que les bateries es descarreguin molt ràpidament, sobretot amb el pas del temps, i que s’hagin de carregar cada dia. El problema es manifesta quan aquestes bateries no aguanten un dia sencer fora de casa, per això ja fa temps que es van crear les bateries externes i les bateries solars, per aconseguir una càrrega addicional. El problema de la primera és que també ha d’estar carregada perquè funcioni i no tenen una vida útil molt llarga. A més la velocitat de càrrega és fins a 3 vegades menor que amb un tradicional. Així que ens centrarem a conèixer com es fan servir amb l’energia solar.

 

Què és un carregador solar?

 

La seva fabricació està basada en la tecnologia fotovoltaica, per tant aquests carregadors inclouen panells que transformen la radiació solar en corrent elèctric. També serveixen sota un cel nuvolat, però els resultats seran millors si l’exposició és directa al sol.

 

Quant de temps es necessita per a carregar un mòbil amb una bateria solar?

 

Aquest és el principal problema actual que tenen les bateries solars, per carregar completament un mòbil són necessàries una mitjana de 10 hores. Cosa que fa que no siguin gens efectius per a l’ús diari però sí per moments concrets. Es poden fer servir per a càrregues addicionals, quan la bateria no està totalment descarregada i es troba, per exemple, a la meitat de la seva autonomia.

 

Es tracta d’utensilis molt eficients quan ens trobem a un lloc on no hi ha corrent elèctric (al camp, transport públic, etc.).

 

Els pros dels carregadors solars

 

  • Proporcionen una càrrega energètica gratuïta.
  • Són eficients perquè es basen en una energia renovable.
  • No són perillosos, ja que no es connecten enlloc.

 

Els contres dels carregadors solars

 

  • El temps de càrrega és molt llarg.
  • Tenen un pes i unes mides massa grans per poder transportar-los amb facilitat, per exemple, a una bossa de mà.

 

La tecnologia fotovoltaica basada en les càrregues de dispositius electrònics encara està en procés de desenvolupament i millora. Així que, actualment, la millor opció és comprar un Smartphone amb una bateria d’alta capacitat. Existeixen models que aporten fins a 30 hores d’autonomia i que es carreguen completament en tan sols 15 minuts.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *