Què fer si ets pacient de risc i no t’has vacunat contra la grip

Grip

Gener i febrer són els dos mesos de l’any amb una incidència més alta de contagis del virus de la grip. No és estrany, ja que parlem dels mesos centrals de l’hivern, una estació durant la qual és habitual que proliferin les malalties de tipus respiratori, ja que el fred redueix les defenses i facilita els contagis. La incidència és ara, així que el període normalitzat de vacunació ja ha passat (es sol fer durant la tardor), si ets un grup de risc i no t’has vacunat, t’expliquem què has de fer.

 

Els principals grups de risc del virus de la grip

 

La grip no és una malaltia aïllada i comparteix, per dir-ho d’alguna manera, grups de risc amb tota la resta de malalties que poden presentar complicacions, ja sigui per la situació de salut del pacient o el percentatge de contagi.

 

  1. Gent gran. L’edat fa que el seu sistema immunològic estigui més debilitat i sigui més fàcil contagiar-se i també pair unes reaccions més greus.
  2. Nens. Les conseqüències d’un virus com el de la grip poden ser perilloses en nens menors de 5 anys, ja que el seu cos encara no està preparat al 100% per encarar-se amb un virus com el de la grip. Un virus especialment greu en nens de menys de 2 anys.
  3. Malalts crònics. El seu propi sistema immunitari ja està debilitat i patir una grip fa que els símptomes siguin més greus que en una persona sana.
  4. Embarassades. Contagiar-se del virus de la grip quan s’està gestant pot tenir conseqüències negatives pel fetus.

 

Vacunació contra el virus de la grip

 

Si pertanys a un dels principals grups de risc i no t’has vacunat, els professionals recomanem vacunar-se encara que estiguis fora del període recomanat. Ja que una vegada administrada, comença a ser efectiva a les 2 o 3 setmanes durant com a mínim els 6 mesos següents. Així que cobreix gran part del període de risc.

 

De totes maneres, vacunar-se no significa deslliurar-se de la grip al 100%, ja que existeixen tota una sèrie de factors que influeixen en la seva efectivitat com l’edat o l’estat del sistema immunitari.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *