Idees creatives per a reutilitzar càpsules de cafè  

Càpsules cafè

Les màquines de café en monodosis s’han colat en els darrers anys a totes les llars. Volem un bon cafè expresso per prendre còmodament a casa però aquesta nova tecnologia que ha facilitat la preparació i l’accés a un cafè de qualitat ha generat una altra problemàtica: els residus de les càpsules. Un material difícil de reciclar, per això et proposem tot un seguit d’idees creatives per a reutilitzar-les.

 

La reutilització de les càpsules de cafè

 

Gran part de les càpsules de cafè que es consumeixen al món estan fetes d’alumini, però també n’hi ha de plàstic i de paper. Això ha generat una gran problemàtica que fa una dècada no existia: la dificultat d’eliminar aquest material. Les càpsules de cafè són difícils de reciclar i les d’alumini tenen una altra dificultat afegida, ja que porten adherida una capa de paper difícil de separar. Això provoca que no es puguin tractar com a envasos perquè estan combinades amb dos residus amb reciclatges diferents.

 

Per això et proposem cercar una segona vida per aquestes càpsules que generem de foma cada vegada més ràpida i continuada.

 

Les idees creatives per reciclar les càpsules de cafè

 

La premissa és trobar una funcionalitat que realment tingui un ús en el nostre dia a dia. Moltes vegades, la febre del DIY ens arrossega i com a resultat fem coses maques però que al final acabaran al fons d’un calaix o a les escombraries, perquè no són útils. Precisament volem evitar que res acabi a les escombraries si és que pot tenir una segona vida.

 

  1. Garlanda amb càpsules de cafè. Per il·luminar una habitació, un balcó o un jardí. Aconseguiràs aportar un toc diferent de l’espai. Necessitaràs una garlanda de llums led d’una mida una mica inferior a les càpsules, tisores, cola i poc més. Només haurem de perforar la part superior de la càpsula i passar-la pel cable, això als extrems. Per les del mig hauràs de fer un petit tall i després tornar a unir amb la cola (tot i que l’alumini és un material molt modelable i és possible que no necessitis la cola).
  2. Motlles de mini bombons. Com en el cas anterior hauràs de buidar primer les càpsules i en aquest cas emplenar-les amb la barreja de bombó i ficar-los a la nevera un mínim de 3 hores. És una idea fantàstica per regalar. Es poden emmagatzemar càpsules de diferents colors i decorar a la part visible amb coco ratllat, nibs de xocolata negra, confeti comestible, etc. La forma més fàcil de fer bombons és escalfar al bany maria una part de xocolata de postres per desfer i una quarta part de mantega de cacau. Una vegada tot desfet i ben remenat es pot abocar a les càpsules.
  3. Mini tests. Pots plantar a casa petits brots de soja, per exemple. Després de netejar-les, deixar-les assecar al sol i fer un petit forat a la base, es poden emplenar de terra humida i conrear el que vulguem (llavor, planta…). També podem crear bonics jardins penjants, molt de moda i que donen un toc diferent a les terrasses. Farem el mateix però plantant flors o altres plantes decoratives i passant un fil o cordill per les càpsules perquè pengin des del sostre.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *