dia-de-la-terra

4 consells per tenir cura del medi ambient en la nostra vida diària  

dia-de-la-terra

El 22 d’abril es celebra a tot el món el Dia de la Terra, una jornada que va impulsar el senador nord-americà Gaylord Nelson als anys 70 amb l’objectiu de conscienciar sobre el perill de la sobrepoblació, la contaminació i la protecció del medi ambient entre altres preocupacions de tipus proteccionista. El missatge és clar: la Terra és casa nostra i s’ha de cuidar, i amb ella també a totes les espècies animals i vegetals amb les quals compartim espai. Avui és un bon dia per començar a prendre consciència, per això et donem 4 consells per tenir cura del medi ambient en la nostra vida diària.

Consells per tenir cura del medi ambient cada dia

 

L’Organització de les Nacions Unides reconeix que la Terra i els seus ecosistemes són la llar d’animals, plantes i humans, per això és necessari protegir els ecosistemes apostant per un equilibri entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals. No fa tant que els polítics han començat a integrar a les seves agendes projectes per aturar el canvi climàtic, hi ha coses que s’escapen a les possibilitats de la població general, ja que principalment han de ser les grans corporacions les que posin fre a les seves pràctiques perjudicials per al medi ambient. De totes maneres, a títol individual podem canviar alguns aspectes de les nostres rutines per aportar el nostre granet de sorra. De moment, el confinament per aturar la cadena de contagis del coronavirus està provocant algunes bones notícies, en aquest article, ja vam explicar que els nivells de contaminació s’han reduït. Quan tornem a la normalitat hauríem de seguir aquests altres consells per mantenir les bones dades de les darreres setmanes:   

  1. Fes servir el transport públic. Molts ajuntaments ja han començat a fomentar l’ús de les xarxes públiques de transport: metro, autobús, ferrocarrils… Es contamina menys si el trajecte és curt i més si el fas a dins d’una ciutat. També s’han posat en marxa altres mides per a penalitzar els vehicles més contaminants.
  2. Recicla. El nivell de conscienciació és cada vegada més alt, però la realitat és que encara són molts els ciutadans que no reciclen a casa. La logística (falta d’espai), la falta de temps i el desconeixement, fa que moltes llars no reciclin, ho facin malament o només una part (plàstic i vidre és el que està més estès).
  3. Rebutja els materials plàstics. No facis ús de bosses de plàstic i redueix el consum de les de paper i altres materials que no siguin biodegradables. Fa temps que els comerços cobren per les bosses de plàstic o de paper, una mida que només ajuda en part, ja que les continuen proporcionant, això sí, cobrant-les. A poc a poc la població s’està acostumant a anar a la compra amb les seves bosses reutilitzables i malles. Tampoc hauries de fer servir palletes per beure, ni de plàstic ni de paper. Tot i que sempre serà millor opció el paper. Aposta per les metàl·liques reutilitzables o directament prescindeix del seu ús. També fes servir els teus propis gots de silicona per transportar cafè o refrescs que compris per emportar.
  4. Practica l’eficiència energètica a casa teva. No encenguis tots els llums alhora, no emplenis la banyera, millor dutxa’t; fes servir dosificadors d’aigua per a les aixetes, electrodomèstics de baix consum, etc.

Amb aquests 4 canvis d’hàbits tan simples aconseguiràs contribuir a l’aturada del canvi climàtic dintre de les teves possibilitats.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *